Αγαπημένο εκφραστικό «εργαλείο». Τα χείλη. Τα τεντώνετε, τα σουφρώνετε, τα δαγκώνετε, γενικώς τα ταλαιπωρείτε. Θέλετε, όμως, και να είναι απαλά, γεμάτα, για φίλημα! Για να μην επισημάνω ότι και τα χείλη με την πάροδο των χρόνων χάνουν τη σφριγηλότητα, το έντονο χρώμα τους και αποκτούν μικρές ρυτίδες. Τι μπορείτε να κάνετε; Κάτι απλό για να ενεργοποιήσετε την παραγωγή κολλαγόνου στην περιοχή και να τονώσετε τους μύες γύρω από το στόμα. Θα χρειαστείτε λίγο νερό, ένα lip balm και 10 λεπτά για μία #FaceYogaAlexandraVekiariLipsRoutine.

Face Yoga Lips Routine

Πιείτε λίγο νερό και απλώστε στα χείλη το αγαπημένο σας lip balm, για να σιγουρευτείτε ότι είναι καλά ενυδατωμένα για την περίσταση. Πάρτε θέση μπροστά στον καθρέφτη και ξεκινήστε!

  1. Εκτείνετε προς έξω τα χείλη όπως όταν ετοιμάζεστε να φιλήσετε. Ακουμπήστε τα τρία κεντρικά σας δάχτυλα πάνω τους και ασκήστε ελαφριά πίεση. Σε αυτή τη στάση φυσήξτε 3 φορές αέρα από τα χείλη σας. Επαναλάβετε 3 φορές.
  2. Σουφρώστε και πιέστε μεταξύ τους τα χείλη σαν «κακομαθημένο» και μείνετε έτσι για 30 δευτερόλεπτα. Χαλαρώστε. Επαναλάβετε 3 φορές.
  3. Χαμογελάστε με ελαφρά ανοιχτό στόμα, πιέζοντας τα χείλη στα δόντια και κρατώντας ανοιχτά τα μάτια. Μείνετε έτσι για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 3 φορές.
  4. Κάντε με τα χείλη σας τον ήχο «μπρρρρρρρρ» για όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε (η εξάσκηση βοηθάει) αλλά προσπαθήστε για 10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 3 φορές.

Για χαλάρωση ανάμεσα στις ασκήσεις σχηματίζετε το γράμμα «Ο» και ταυτόχρονα εκπνέετε από το στόμα για 5 φορές.

Κάνετε αυτήν τη ρουτίνα όσο πιο συχνά μπορείτε!

Το τρικ της κανέλλας

Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να γίνει συνεργός στο πρωτόκολλο της ομορφιάς που αφορά στα χείλη, καθώς οι ιδιότητες του ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία στην περιοχή των χειλιών προκαλώντας έναν ήπιο ερεθισμό, κάτι σαν ελαφρύ οίδημα, με αποτέλεσμα τα χείλη να δείχνουν πιο γεμάτα και πιο σφριγηλά. Αναμείξτε 1 κουτάλι της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο ( ή έλαιο καρύδας ή αμυγδαλέλαιο) με ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλλα (ή δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλλας) και κάντε ένα απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στα χείλη είτε με τα δάχτυλα είτε με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Ξεπλύνετε και αποφύγετε, φυσικά, να καταπιείτε το προϊόν ή να ακουμπήσετε τα μάτια σας στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας. Τα χείλη σας θα δείξουν αμέσως πιο γεμάτα και πιο υγιή. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, γι΄ αυτό σας προτείνουμε να το επαναλαμβάνετε συχνά ή όταν ετοιμάζεστε για μια σημαντική έξοδο.

στο κείμενο διατροφή υγεία ομορφιά