Ο μηνιαίος κύκλος τη Σελήνης από τη Νέα Σελήνη όπου το φεγγάρι έχει εξαφανιστεί από τον ουρανό καθότι είναι μαζί με τον Ήλιο,  με κύριο σταθμό την Πανσέληνο όπου το φεγγάρι κυριαρχεί με το φως του τη νύχτα αναστέλλοντας με τη δύση του Ηλίου  και δύοντας  με την ανατολή του Ηλίου,  αποτελούσε το ημερολόγιο για πολλούς πολιτισμούς.  Η αστρολογία εμφανίστηκε στην Σουμερία όπως γνωρίζουμε μέχρι τώρα.  Είχαν μπόλικο Ήλιο εκεί με αφόρητη ζεστή.  Θεωρώ τους ενδιέφερε περισσότερο πότε έχει  Πανσέληνο ώστε να μπορούν να μετακινηθούν με δροσιά.

Ήταν πολύ σημαντικό κάτι που δεν μπορούμε να το νοιώσουμε σήμερα καθότι ζούμε σε πόλεις όπου η νύχτα φωτίζεται με ηλεκτρικά φώτα. Προτού όμως την εφεύρεση του Έντισον τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.  Στη Νέα Σελήνη κατά τη διάρκεια της νύχτας επικρατούσε πλήρες σκοτάδι, πίσσα που λέει και η κοινή έκφραση.   Κάθε νυχτερινή δραστηριότητα ήταν στο ελάχιστο λόγω του σκοταδιού εκεί έξω. Οι άνθρωποι έμεναν σπίτι τους , όποτε σκεπτόντουσαν πολύ μην έχοντας να κάνουν πολλά και έκαναν  σχεδία για τον επόμενο μήνα. Με κέντρο δραστηριότητας την Πανσέληνο έκαναν πολλά πράγματα τη νύχτα όπως  νυχτερινά γλέντια και ταξίδια.  Φανταστείτε μια πόλη με κάστρο που ήταν σε πολιορκία. Στη Νέα Σελήνη ήταν μια αγωνιώδης κατάσταση με πολύ σκέψη  μήπως ο εχθρός καταφέρει μέσα στο σκοτάδι και σκαρφαλώσει τα τείχη.  Ενώ στην Πανσέληνο η κατάσταση ήταν πολύ πιο αντικειμενική, ο σκοπός μπορούσε να διακρίνει κινήσεις στον οπτικό του ορίζοντα.  Η Πανσέληνος είναι λοιπόν  η μηνιαία περίοδος της νύχτας όπου το φως της Σελήνης καλεί τον άνθρωπο να είναι δραστήριος. Καθότι η νύχτα αντιστοιχεί  αστρολογικά στη Σελήνη που έχει να κάνει με τα συναισθήματα, το υποσυνείδητο, την σαγήνη,  στην  Πανσέληνο έχουμε έντονες συναισθηματικές καταστάσεις.  Είναι γεγονός  ότι οι ψυχολογικές κρίσεις, οι αυτοκτονίες, η κίνηση στα αστυνομικά τμήματα λόγω  φασαριών, όπως και οι αιμορραγίες στις εγχειρίσεις αυξάνονται τις ήμερες της Πανσελήνου!  Το αίμα φαίνεται να βράζει από το σεληνόφως καθότι η φαντασία οργιάζει καθώς το υποσυνείδητο έρχεται κοντύτερα στην επιφάνεια.

Κάπως έτσι λειτουργεί ο κύκλος της Σελήνης από την ησυχία και την ακινησία της Νέας Σελήνης  στην έξαψη της Πανσελήνου.  Τα τέταρτα του φεγγαριού είναι επίσης σημαντικά καθότι  σηματοδοτούν τον ήμισυ μηνιαίο χρόνο όπου το φως της Σελήνης είναι σημαντικό. Είναι περισσότερο σηματοδότες χρόνου  και στιγμές όπου οι προβλέψεις της Νέας Σελήνης και Πανσελήνου μπορούν να εκδηλωθούν.   Έγραψα αυτά για να επισημάνω ότι υπάρχουν εποχές μέσα στον κύκλο της Σελήνης όπως και στον ετήσιο κύκλο του Ηλίου.  Και η Σελήνη μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό λόγω πυκνότητας, έχουμε 12 κύκλους της Σελήνης για ένα κύκλο του Ήλιου.  Αυτό είναι και το μυστήριο του αριθμού 12 που κυριαρχεί στην μυθολογία και όχι μόνο.

Για το άμεσο μέλλον θα γράφω προβλέψεις  για τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο και θα γράφω περισσότερα, όσο βέβαια είναι αναγκαίο. Ένα πρόβλημα με την Ηλιακή Αστρολογία που σημαίνει προβλέψεις για τα 12 ζώδια είναι η κατάχρηση.  Για παράδειγμα,  ημερήσια στήλη ζωδίων είναι σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα.  Ενώ για διαστήματα μεγαλύτερα της εβδομάδας έχουμε πολλές πιθανότητες να συλλάβουμε τις αστρολογικές επιδράσεις που επικρατούν.

Η Νέα Σελήνη  στις 27 μοίρες της Παρθένου  σηματοδοτεί ένα ήσυχο μήνα χωρίς πολλές συγκινήσεις. Κυριαρχεί μια γενική εσωστρέφεια, μια τάση για πολύ υποκειμενικότητα,  αναζήτηση εσωτερικών καταστάσεων και πραγματικότητας.  Μια τάση να είμαστε πιο πνευματικοί ,  το φανταστικό μας ενθουσιάζει περισσότερο, ζητάμε να ξεφύγουμε από την κοινή πραγματικότητα.

Κριός. Οι δοσοληψίες σας στις προσωπικές σας σχέσεις είναι στο προσκήνιο για σας. Αναρωτιέστε σε ποιο βαθμό οι σχέσεις σας είναι φιλικές και από πιο σημείο και μετά κάποια όρια ξεπερνιόνται. Αντιμετωπίζετε μια πρόκληση που έχει και το στοιχείο της απογοήτευσης καθότι κάποιοι συνεργάτες σας ή φίλοι σας σας παρουσιάζουν εμπόδια εκεί που δεν τα περιμένατε. Βεβαία είστε αρκετά εφευρετικοί και διπλωμάτες και βρίσκετε τη λύση. Οι φιλοδοξίες σας έχουν καινούργιου αέρα στα πανιά τους. Όσο για τα αισθηματικά να σας αρέσουν όλα στον άλλον και θα έχετε ωραίες στιγμές.

Ταύρος. Νοιώθετε μια αλλαγή στις προτιμήσεις και στα γούστα σας. Κάπου το επιδεικτικό, το αυτάρεσκο δεν σας ενθουσιάζει τώρα και γίνεστε πιο εκλεκτικοί και λεπτομερείς με επίκεντρο την χρησιμότητα των επιλογών σας. Είστε σε μια ανοιχτή διάθεση για πάρε δώσε με τους άλλους πάνω σε μια ουσιαστική και δίκαιη βάση.   Στα αισθηματικά προτιμάτε ήπιους τόνους, πράξεις πάρα λόγια,  θέλετε προσγειωμένες καταστάσεις και όχι καπρίτσια και γκρίνια. Ωραία εποχή να το ρίξετε στο φλερτάρισμα αλλά είπαμε σε τι συχνότητα σας ευνοούν τα άστρα.

Δίδυμος. Το μυαλό σας ταξιδεύει σε ανοιχτούς ορίζοντες.  Νοιώθετε ότι στέκεστε καλά στα πόδια σας έχετε όλο το περιθώριο να το ρίξετε έξω και να έχετε τις απολαύσεις που θέλετε. Σας εμπνέει το αιθέριο, το φανταστικό, το ρομαντικό, το άπιαστο. Για την  δουλειά σας όλα φαίνονται να πηγαίνουν ονειρικά, γι αυτό και το πρωί ξυπνάτε λίγο αργότερα, εάν δυνατόν να είχατε ένα παραπάνω όνειρο.  Έχετε πολλές συζητήσεις και καθημερινές επαφές,  μάλλον νέα είναι στον ορίζοντα. Φαίνεται ο χρόνος σας να γεμίζει με το παραπάνω.

Καρκίνος. Εσείς είστε συντονισμένοι στη δουλειά σας και στις υποχρεώσεις σας. Ποιος έχει χρόνο για οτιδήποτε άλλο, το μυαλό σας είναι αφιερωμένο σε αυτά που πρέπει να γίνουν. Νοιώθετε ότι πρέπει να κινηθείτε, νοιώθετε έντονη την ανάγκη να είστε πάνω στα πράγματα  και να έχετε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Τα οικονομικά σας επίσης είναι στο προσκήνιο. Αν περιμένετε χρήματα τα παίρνετε. Φαίνεται επίσης ότι επιδιώκετε μια έξτρα πηγή εισοδήματος. Αισθηματικά ρίξτε το στα γλυκόλογα και στα σιρόπια.

Λέοντας.  Οι φιλίες και το ξεκαθάρισμα κάποιων αισθημάτων όπως και συναισθηματικών καταστάσεων κυριαρχούν στο επόμενο δεκαπενθήμερο για σας. Αναρωτιέστε για κάποιες φιλίες εάν τελικά αξίζουν τον κόπο, μήπως τελικά είναι μια τετριμμένη σχέση και έχει φτάσει ο καιρός να αποφασίσετε τι θα κάνετε με αυτές.  Πρέπει να αισθάνεστε ακόμα την ενεργεία της τελευταίας έκλειψης,  να είστε πολύ ενεργοποιημένοι για προχωρήσετε στη ζωή σας χωρίς να υπολογίζετε καθόλου εμπόδια. Κρατείστε μια στάση όλα είναι δυνατά σε αυτόν που πιστεύει!

Παρθένος. Πετάτε  στα σύννεφα. Η φαντασία σας παίρνει τα ηνία του νου σας και δεν ακούτε καμία κουβέντα για να συγκρατηθείτε. Μια περίπτωση είναι να γνωρίσετε ένα πρόσωπο που θα σας φανεί εξωτικό και θα σας πάρει τα μυαλά. Προσοχή γιατί φαίνεται πολύ μυστική δραστηριότητα που πιθανόν σημαίνει ότι πάτε να κάνετε ζαβολιά. Πέντε πλανήτες στην Παρθένο  είστε σε μια οργασμική δημιουργική φάση, είναι σαν μια άνοιξη για σας. Η Αφροδίτη μόλις εισέλθει στο ζώδιο σας θα προσφέρει πολλές ικανοποιήσεις των επιθυμιών σας.

Ζυγός. Θέλετε να είστε ο εαυτός σας, το οποίο είναι μια πρόκληση σας για σας, καθότι η ιδιοσυγκρασία σας είναι πάντα η ισορροπία, εσείς και οι άλλοι, κάτι που σας κάνει δεξιοτέχνες στην κοινωνικότητα και το πιο γλυκό πρόσωπο να γνωρίσει κανείς σε ένα πάρτι. Οι άλλοι σας την δίνουν λίγο στα νεύρα είναι πολύ εγωιστές και απρόβλεπτοι.  Εμπιστευθείτε την προοπτική σας και ακολουθείστε τον ειρμό της σκέψης σας απερίσπαστα. Με αυτή την προσέγγιση έχετε πολύ ωραίο καιρό για να κάνετε το επόμενο βήμα σε ότι επιθυμείτε.

Σκόρπιος. Είστε σε μια συχνότητα που σας κάνει να αναρωτιέστε τι τελικά παίρνετε από τις επιδιώξεις σας.  Ζητάτε απτά πράγματα, δεν επαφίεστε στα μεγάλα λόγια και στις αερολογίες. Αποφύγετε τις σοβαρές συζητήσεις καθότι φαίνεται ότι είστε ασυμβίβαστοι και δεν θα διστάσετε να πείτε την τελευταία κουβέντα πολύ νωρίτερα.  Δουλεύετε κάποια προοπτική στο νου σας,  είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο με αρκετό ρίσκο, κοιτάτε με ποιο τρόπο και τι κινήσεις πρέπει να κάνετε  για να το βάλετε σε εφαρμογή. Κάντε μετρημένες και υπολογισμένες κινήσεις.

Τοξότης. Αναζητάτε ένα διαφορετικό στέκι στη ζωή σας σε πολλά επίπεδα. Η καθημερινοτητα σας φαίνεται πολύ πληκτική. Άνθρωποι που θεωρείτε σοβαρούς σας τη δίνουν στα νευρά με τις τετριμμένες τους εκφράσεις. Αναζητάτε περισσότερη ελευθεριά και άνεση κινήσεων ώστε να είστε σε ένα πιο συναρπαστικό και ενθουσιώδες περιβάλλον, ακόμη και εκκεντρικά άτομα σας  φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα.  Με λίγη τύχη μπορείτε να έχετε μια τέτοια ερωτική γνωριμία.  Δώστε προσοχή σε μια πολύ καλή οικονομική ευκαιρία ή παίξτε ένα λόττο.

Αιγόκερος. Έχετε την επιλογή δυο εκφράσεων. Στη μια να εκφράσετε ένα πολύ ισχυρό εαυτό, γεμάτο βάθος, περιεχόμενο, μυστήριο, πάθος. Στην άλλη να είστε ένας μικρός δικτάτορας που θέλει να επιβάλλει την θέλησή του στον προσωπικό του χώρο χωρίς καμία θεώρηση των άλλων. Το βασικό σας κίνητρο είναι να επιβεβαιώσετε τον εαυτό σας σε ένα βαθύτερο επίπεδο , είναι κάτι σαν μια Φροϊδική ψυχαναλυτική καταλυτική λύση‼!  Οπότε έχετε ισχυρές δυνάμεις σε λειτουργία, απλά προσέξτε λίγο το στυλ έκφρασης.

Υδροχόος. Ένα ευχάριστο δεκαπενθήμερο για σας.  Σας ενδιαφέρει περισσότερο η διασκέδαση και η καλοπέραση. Είστε πολύ ατημέλητοι στις συζητήσεις σας, εκφράζεστε απλά όπως νομίζετε και αισθάνεστε. Εάν κάποιοι σας βρίσκουν ότι δεν συμμορφώνεστε σε κάποια πρέπων στάνταρ αφήστε τους στην στενοκεφαλιά τους. Το σημαντικό είναι ότι εσείς αισθάνεστε ωραία με τον εαυτό σας. Αφεθείτε στο αίσθημα και χρησιμοποιείστε το σαν οδηγό στις επιλογές σας. Οι προσωπικές σας σχέσεις θα σας δώσουν πολλά με αυτό το πνεύμα.

Ιχθείς. Με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο εσείς νοιώθετε ότι είστε σε μια φάση αντιμετώπισης κάποιων καταστάσεων της καθημερινής σας ζωής και όχι μόνο. Κάπου θέλετε να φέρετε κάτι το ονειρικό. Πολύ καλή εποχή να προσέξετε τη δίαιτα σας και τη σιλουέτα σας, να αλλάξετε χτένισμα και στυλ στο ντύσιμό σας. Είστε σε έντονο συντονισμό με τη φαντασία σας, ζητάτε κάτι το διαφορετικό και γοητευτικό.  Αν αλλάξετε και κάποια διακόσμηση στο σπίτι θα δείτε ότι τελικά η ατμόσφαιρα των εξωτικών νησιών δεν είναι δύσκολο να βρεθεί ακόμα και στο καθιστικό.

 

Προβλέψεις Εβδομάδας 2009 έως 0410