Η πρώτη Νέα Σελήνη του έτους φαίνεται έντονα  δυναμική και  ευνοϊκή. Δυναμική γιατί συμβαίνει στον Αιγόκερο με συνολικά 6 πλάνητες εκεί συμπεριλαμβανόμενου της Σελήνης και του Ήλιου. Ευνοϊκή καθότι είναι σε σύνοδο με την Αφροδίτη και ο Κρόνος που είναι ο κυβερνήτης του Αιγόκερου είναι στον εκεί τώρα. Ένας πλανήτης στο ζώδιο που κυβερνά είναι πάντα στο στοιχειό του, η ζωδιακή περιοχή που κυβερνά είναι η ατμόσφαιρα που ταιριάζει στην καθαρή έκφραση του, οπότε ο πλανήτης εκφράζει τον καλύτερο εαυτόν του. Όσο για την Αφροδίτη είναι ένας γλυκός πλανήτης, εάν κάτι πάει στραβά είναι κάτι σαν να τρως πολλά γλυκά και μετά ανεβαίνεις στην ζυγαριά.

Τι σημαίνει η έντονη ενέργεια του Αιγόκερου σε αυτή την  μοναδική πλανητική συγκύρια. Στην περσινή Νέα Σελήνη στον Αιγόκερο ούτε ο Κρόνος ούτε η Αφροδίτη ήταν εκεί για παράδειγμα. Ο Αιγόκερος είναι το ζώδιο των μακρινών στόχων, της οργανωμένης εργασίας που ευδοκιμεί μέσα στο χρόνο, της προσγειωμένης φιλοδοξίας που κάποιος επενδύει το δυναμικό του και την κάνει πραγματικότητα.  Οπότε αυτή είναι η περίοδος να κάνουμε μεγαλεπήβολα σχεδία , να δούμε ότι αυτό που σχεδιάζουμε τώρα έχει την ευνοϊκή πλανητική επιρροή να ευδοκιμήσει στο μέλλον.  Με λίγα λόγια το μήνυμα είναι στόχοι και απόφαση ποσό προσήλωση έχουμε για να τους πετύχουμε. Και όσοι τολμήσουν θα δουν καρπούς στο μέλλον,  η εποχή είναι ευδόκιμη.

Κριός. Η πλανητική σύναξη στον Αιγόκερο τετραγωνίζει το ζώδιο σας  που σημαίνει ότι έχετε πολλά κάστανα στη φωτιά και πρέπει να είστε επιδέξιοι στους χειρισμούς σας. Αυτό δεν είναι αρνητικό, απλά σημαίνει ότι οι καταστάσεις τρέχουν γρήγορα και με τον Ουρανό στο ζώδιο σας πολλά απρόβλεπτα άλλα και ενθουσιώδη συμβαίνουν στο βαθμό που είστε σε μια ηλεκτρική φάση. Οι πράξεις σας πρέπει να έχουν μια προσαρμοστική τακτική και να είναι συμβιβαστικές. Με το Δια σε σύνοδο με τον Άρη, η τύχη είναι με το μέρος σας. Συναισθηματικά είστε σε διάθεση να οριστικοποιήσετε τις σχέσεις σας.

Ταύρος. Για σας είναι εποχή καρποφορίας, να περιμένετε ολοκλήρωση στίχων που έχετε θέσει από το παρελθόν. Είναι εποχή που το πρακτικό κομμάτι της ζωής σας κυριαρχεί, κάτι σαν τον γεωργό όταν είναι εποχή να συλλέξει τους καρπούς, τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν.  Η σύνοδος της Αφροδίτης με τη Νέα Σελήνη κάνει την τύχη να σας χαμογελά και να υπόσχεται ότι η καθημερινή σας πραγματικότητα αλλάζει προς το καλύτερο.  Φαίνεται να έχετε κάποια ανυπομονησία, περιμένετε κάποια σημαντικά νέα και κάτι καθοριστικό για την καριέρα σας. Αφεθείτε στο συναίσθημα,  φαίνεται κάτι κάλο.

Δίδυμος. Με τον Ερμή στον Αιγόκερο έχετε και εσείς τον αντιπρόσωπο του ζωδίου σας στην μεγάλη σύναξη στον Αιγόκερο.  Εάν και το ζώδιο σας δεν τα πάει καλά με τον Αιγόκερο, για παράδειγμα ο Αιγόκερος λέει έχουμε δουλειά και ο Δίδυμος λέει ας πιούμε ένα καφεδάκι και να τα πούμε λίγο,  με τον Ερμή εκεί και κοντά στον Κρόνο, σας έχει πιάσει μια σοβαρότητα και μια μανία για τους στόχους σας που και εσείς παραξενεύεστε. Θα σας χάσουν από τα στέκια σας, αυτό που μετράει για σας είναι η επιτυχία και η ολοκλήρωση των σχέσεων σας σε μια πραγματιστική κατάσταση.  Με λίγα λόγια ξέρετε καλά τι θέλετε.

Καρκίνος. Εσείς αντιλαμβάνεστε το περιβάλλον σαν μια πρόκληση. Έχετε πολλές καταστάσεις που σας καλούν να τις αντιμετωπίσατε και να τις ταχτοποιήσετε με τους δικούς σας όρους.  Αυτό είναι πολύ κάλο γιατί μπορεί να σημαίνει καλές οικονομικές ευμάρειες που ναι μεν σημαίνουν πολλά άλλα από την άλλη απαιτούν πολύ δουλειά και τρέξιμο. Αφήστε πίσω τις ευαισθησίες σας και την ανάγκη σας να κινήστε πάντα σε ένα γνώριμο περιβάλλον και δείτε ότι κάτι κάλο διαγράφεται στον ορίζοντα.  Η σύνοδος της Σελήνης με την Αφροδίτη σας ευνοεί να έχετε συναισθηματική ικανοποίηση.

Λέοντας. Έχετε μια έντονη κατακτητική διάθεση, θέλετε να κερδίσετε πολλά μέσω της επέκτασης σας σε νέους ορίζοντες. Το άβολο είναι ότι κάπου πρέπει να βάλετε το χεράκι σας και να χειριστείτε πολλές λεπτομέρειες και αγγαρείες, κάτι που δεν ταιριάζει τόσο στη φύση σας, συνήθως ψάχνετε για ένα Παρθένο να τα κάνει για σας. Τώρα όμως φαίνεται ότι μάλλον πρέπει να τα κάνετε εσείς. Με το Βόρειο Δεσμό στο ζώδιο σας,  η εργασία σας τώρα θα έχει πολύ σημασία στο μέλλον. Και εν μέσω αυτών, μια γνωριμία μπορεί να αποδεδειχθεί πολύ ευχάριστη και βοηθητική για σας.

Παρθένος. Σαν ζώδιο της Γης νοιώθετε ένα συντονισμό με την ενέργεια του Αιγόκερου, οπότε να περιμένετε πολύ κινητικότητα στην καριέρα σας και στους στόχου σας. Θα έλεγα ότι αυτή την εποχή οι πλανητικές ενέργειες είναι πολύ κοντά για σας,  κάτι σαν την Πανσέληνο που μόλις έχει ανατείλει σε ένα καθαρό Αυγουστιάτικο ουρανό.  Αυτό που εννοώ είναι ότι καταστάσεις δρομολογούνται και τρέχουν περά από τους υπολογισμούς σας, το σύμπαν έχει πολύ καλύτερη φαντασία από εσάς.  Να περιμένετε κάτι συναρπαστικό που θα σηματοδοτήσει το μέλλον σας.

Ζυγός. Εσείς έχετε πρόκλησης να δρομολογήσατε τα σχεδία σας.  Είστε λίγο αναποφάσιστοι,  θα θέλατε να τα  εξετάσετε περισσότερο και να πειστείτε για την ρεαλιστικότατα τους. Όμως είναι καιρός να τα ξεκινήσετε και να τα βάλετε σε εφαρμογή επενδύοντας αυτό που πρέπει. Έχετε μια διαίσθηση ότι η καριέρα σας περιμένει για την κίνηση σας.  Η σύνοδος της Αφροδίτης με τη Νέα Σελήνη σας δίνει ευνοϊκή ενέργεια, όσο το τετράγωνο με τον Ουρανό σας κάνει μερικώς απρόβλεπτους άλλα με πολλή διάθεση να είστε ασυμβίβαστοι και να επιζητείτε ενθουσιώδη αισθήματα.

Σκορπιός. Η σύνοδος του Άρη με τον Δια στο ζώδιο σας είναι κάτι σαν τον σέρφερ που έχει την μέρα του, το ένα κύμα καλύτερο από το άλλο. Κάντε κάτι με αυτή ενέργεια. Ο Δίας δίνει μια αισιόδοξη διάθεση και ο Άρης είναι ο πλανήτης των πράξεων. Τι άλλο θέλετε;  Είναι εποχή να καταφέρετε πολλά πράγματα,  να δουλέψετε για τους στόχους στην καριέρα σας και να αρπάξετε τις ευκαιρείς που φαίνεται ότι θα παρουσιαστούν.  Μην αφήσετε κάποιες συναισθηματικές αναστατώσεις αισθηματικού χαρακτήρα να σας επηρεάσουν, φαίνεται ότι είναι σκηνές και ζηλοτυπίες και όχι κάτι σημαντικό.

Τοξότης. Εσείς είστε συντονισμένοι με τον εαυτόν σας και ότι αντιπροσωπεύει, νοιώθετε μια συνοχή και μια συγκρότηση που δεν θέλετε να την αφήσετε ούτε για μια στιγμή, γι αυτό καταφεύγετε σε μια εσωτερική αναπόληση και αναζήτηση που σας δίνει μια αίσθηση ευδαιμονίας. Έχετε όλο το περιθώριο για αυτές τις αιθέριες συχνότητες, φαίνεται ότι τα οικονομικά σας έχουν πολύ τα πάνω τους ή τουλάχιστον η προοπτική διαγράφεται για μεγάλες απόλαβες στο σύντομο μέλλον. Να είστε ο εαυτός και να είστε πολύ προσωπικοί και αδιάφοροι, σας παίρνει θα έλεγα στην κοινή διάλεκτο.

Αιγόκερος. Για σας τι να πω;  Θα έλεγα διαβάστε όλα τα προηγούμενα από την εισαγωγή ως αυτό το σημείο. Είναι διαστάσεις που το ζώδιο σας συμμετέχει λόγο την πλανητικής σύναξης στο ζώδιο σας.  Η Νέα Σελήνη είναι η σύλληψη του επομένου μήνα. Για σας οι πλάνητες λένε να είστε ο εαυτός σας άλλα όχι όπως οι Τοξότες, απλά να αφήσετε το αίσθημα ποιοι είστε να έλθει στην επιφάνεια. Με άλλα λόγια, να ξεχάσετε για μια στιγμή την εικόνα που έχετε για σας και να αφήσετε μια νέα εικόνα να ξεπηδήσει.  Μια αναγέννηση,  κάτι καινούργιο που θα σηματοδοτήσει το μέλλον σας.  Η πλανητική ενέργεια είναι τόσο έντονη,  θα ήταν περιοριστικό να προσπαθήσω να την περιγράψω.

Υδροχόος. Για σας είναι μια φάση αναμονής. Πολλά συμβαίνουν στο προσκήνιο τα οποία είναι λανθάνοντα για την ώρα. Θα έλεγα υιοθετήσετε μια στωική στάση και μην σας προβληματίζει καθόλου τι πρέπει να κάνετε. Περισσότερο αφεθείτε στην ροη των πραγμάτων και να έχετε την συνείδηση ότι δεν είναι αναγκαίο να υπάρχει πάντα προσπάθεια, μερικές φορές τα πράγματα απλά συμβαίνουν και έρχονται στην αγκαλιά μας χωρίς την παραμικρή προσπάθεια.  Έχετε κάποιο μεγάλο όραμα, βαλτέ το στο μυαλό σας και μετά ξεχάστε το, θα πάρει το δρόμο του!

Ιχθείς. Μια ήσυχη περίοδος για σας. Έχετε μια έντονη εσωστρεφή διάθεση, βρίσκετε τον εαυτόν σας σε στιγμές αναπόλησης και προσυλλογισμού. Αυτό δεν σημαίνει ότι είστε παθητικοί, απλά αναζητείτε τις εσωτερικές πήγες ενέργειας καθότι κάνετε μερικά προσωπικά σχεδία για το τι θα κάνετε στο μέλλον και πως θα εκφράσετε τον εαυτόν σας σε ένα πιο ευρύτερο πλαίσιο. Θα έλεγα εάν σκέπτεστε κάτι μοναδικό στη σύλληψη του να του δώσετε πολύ σημασία και να περιμένετε μια πολύ εύκαιρη στιγμή για να το εκφράσετε. Πολύ έμπνευση που σας κάνει λίγο ανήσυχους, περίπου σαν τον ανικανοποίητο καλλιτέχνη.

NM-Jan-17-2018