Το χειμερινό ηλιοστάσιο μπορεί να θεωρηθεί σαν την σύλληψη της αναγέννησης των εποχών. Ο Ήλιος έχει φθάσει στις 23 μοίρες νότιας απόκλισης στον αστερισμό του Αιγόκερου  και σταμάτα την καθοδική του πορεία. Εάν παρατηρήσει κάνεις το σημείο ανατολής στον ορίζοντα  θα δει ότι ο Ήλιος για τον μηνά του Αιγόκερου αρχίζει να κινείται πολύ λίγο προς το βορρά περίπου 3 μοίρες.  Ενώ όταν μπει στον Υδροχόο επιταχύνει στις 10 μοίρες απόκλισης για το ζώδιο αυτό.  Αυτή η στασιμότητα του Ηλίου στον αστερισμό του Αιγόκερου είχε μεγάλο συμβολισμό για τους αρχαίους πολιτισμούς.  Ήταν η ένδειξη ότι ο χειμώνας αρχίζει να αντιστρέφεται έστω και εάν οι παγωμένες μέρες ήταν μπροστά ακόμη μέχρι τον Μάρτιο.  Ήξεραν ότι η σύλληψη της άνοιξης έχει γίνει και το σιτάρι, το οποίο ήταν η κυρία τροφή , που είχαν σπείρει το Φθινόπωρο επωαζόταν μέσα στη γη.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο λοιπόν συμβολίζει την ελπίδα της αναγέννησης εν μεσώ όλων των επιφανειακών αντιξοοτήτων και των πρόσκαιρων δυσκολιών. Είναι η ελπίδα των Χριστουγέννων ότι κάτι καινούργιο γεννιέται , η αναγέννηση του Χρίστου μέσα μας, η ελπίδα του σωτηρίου μηνύματος του.  Βεβαία το σύγχρονο ιερατείο δεν συμφωνεί με μια τέτοια συσχέτιση αλλά δεν είναι τυχαίο που τα Χριστούγεννα ορίστηκαν αυτή την ημερομηνία την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. http://www.ancient-origins.net/news-general/why-christmas-held-25th-december-001161  Αυτή η νέα ελπίδα είναι και ο λόγος για τις τόσες ευχές που ανταλλάσσουμε την εορταστική περίοδο.   Είναι η μαγεία των Χριστουγέννων και καλά θα κάνουμε να είμαστε σαν παιδιά την εορταστική περίοδο , γεμάτοι φαντασία και χαρά και να έχουμε την πίστη ότι οι ευχές μας θα βγουν αληθινές.

Η όλη κατάσταση στην Ελλάδα που άρχισε το 2010 έχει να κάνει με τον Ουρανό στον Κριό και την τετράγωνο όψη από τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο.  Αυτός ο συσχετισμός φέρνει ριζικές αλλαγές διασπαστικές στον χαρακτήρα,  φέρνει αναγέννηση μέσω εντόνων διαδικασιών, εν ολίγοις το μέλλον εφ’ όσον πρώτα το παρελθόν έχει χρεοκοπήσει.  Ο χάρτης της Ελλάδος για τις 25 Μαρτίου 1821 κυριαρχείται από τον Κριό, τον Αιγόκερο και τους Ιχθείς, κάτι που περιγράφει έντονα τον εγωιστικό χαρακτήρα των Ελλήνων,  το χαοτικό του Ελληνικού Κράτους και την σταδιακή άνοδο και επιβίωση μέσω αντιξοοτήτων.  Με τη Σελήνη στον Τοξότη η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι πάντα κυρίαρχα αισθήματα όπως και η τάση για μετανάστευση.  Η χώρα γεννήθηκε σε μια χρονική στιγμή που δηλώνει πολύ μέλλον, έχει πολύ δυνατό αστρολογικό χάρτη.  Ο τόπος της Τύχης είναι ευθυγραμισμένος με τον γαλακτικό άξονα, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα αυτή είναι σταθμός, υπάρχει κάτω από τις «ευλογίες» του γαλαξία μας.  Μάλλον αυτή είναι η επίδραση πίσω από τα μυθεύματα της ομάδας Έψιλον και των Ελληνιστών!  Εκείνο που είναι σίγουρο αυτή η χώρα είναι μοναδική,  ξεπερνά τις στάθμες του επίγειου, είναι γνήσιος απόγονος της μεγαλειότητας της Αρχαίας Ελλάδος. Το μέλλον της είναι ακόμη μπροστά  καθώς οι ενέργειες της σύλληψης της θέλουν μερικούς αιώνες να ανθοφορήσουν πλήρως.

Αυτός ο χρόνος φαίνεται πολύ σημαντικός.  Το μεσουράνημα στις αρχές του Κριού δεικνύει το βίωμα μιας καινούργιας αρχής πέρα από τα δεσμά του παρελθόντος.   Ο Ουρανός στα τέλη του Κριού δηλώνει ότι είμαστε στις τελευταίες αλλαγές οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο χρόνο.  Ο Κρόνος που μόλις μπήκε στον Αιγόκερο υποδεικνύει ότι τα πράγματα μπαίνουν σε τάξη και γίνονται προβλέψιμα.  Ο Πλούτωνας στη δύση υποδεικνύει ότι η πίεση περνάει, το όλο εξαναγκαστικό χάνεται στον ορίζοντα.   Φαίνεται μια απροσδόκητα καλή τύχη για τη χώρα κάτι που θα φέρει πολύ ευτυχία και χαρά.  Τολμώ να πω ότι μέσα στο χρόνο η κατάσταση αλλάζει ριζικά,  το παρελθόν αφήνεται πίσω.

Κριός. Για σας αυτή η χρονιά είναι η χρονιά των επαγγελματικών σας.  Αυτό που προσπαθείτε έρχεται να καρποφορήσει, αυτό που εργάζεστε έχει όλο το δυναμικό να βγει στο προσκήνιο.  Η τύχη φαίνεται να σας χαμογελά ,  η δημιουργικότητα σας και η επιτυχία φαίνεται να σας ικανοποιούν πέρα από τις προσδοκίες σας. Συναισθηματικά προβληματίζεστε κατά πόσο έχετε παραμελήσει αυτό τον τομέα, φαίνεται ότι μπορείτε να κάνετε κάποιες εύκολες αλλαγές και να βρεθείτε σε ένα καινούργιο σημείο ενός ανανεωμένου έρωτα.  Όσο για τα οικονομικά η δουλειά σας θα σας ανταμείψει.

Ταύρος. Είστε πολύ αισιόδοξοι και συγκροτημένοι στη νέα χρονιά.  Οι ιδέες σας και η προοπτική για τη ζωή σας είναι η κύρια συχνότητα σας,  έχετε τον απόλυτο έλεγχο καθότι είστε αποφασισμένοι να εργαστείτε για ότι χρειάζεται,  η εφευρετικότητα σας και η ενατένιση σας ενός ελπιδοφόρου ορίζοντα θα κάνουν την πλεύση σας μέσα στο νέο χρόνο ένα παιχνίδι.  Συναισθηματικά ζητάτε μια αυθεντικότητα και ανανέωση στα αισθηματικά σας, θέλετε περισσότερο ενθουσιασμό και ενδείξεις αγάπης. Στα οικονομικά σας η τύχη σας δουλεύει.

Δίδυμος. Εσείς φαίνεται να βρίσκετε τον εσώτερο εαυτόν σας αυτόν το χρόνο με λίγα λογία καταφέρνετε να δείτε τι μετράει για σας, τι ακριβός θέλετε να κάνετε , σε ποια κατεύθυνση να επεκταθείτε και που είναι το μέλλον σας.  Είναι μια τυχερή χρονιά για σας,  θα δείτε μέσα στη χρονιά ότι το καθημερινό σας περιβάλλον αλλάξει προς νέα θέση ισχύος και αποκτημάτων.  Μην χάνετε την αίσθηση του ορίζοντα καθότι έχετε πολλές προοπτικές,  να είστε ρεαλιστές.  Συναισθηματικά είστε σε μια κατάσταση βίωσης μια περιπέτειας.

Καρκίνος. Θέλετε να είστε ο εαυτός σας αυτό το χρόνο.  Γνωρίζετε ότι ζείτε μέσα σε μια κοινωνία που σας ζητά συμβιβασμούς και μοίρασμα των πραγμάτων, εσείς όμως είστε επικεντρωμένοι στην δημιουργικότητα σας και το επίπεδο ευχαρίστησης που θέλετε στη ζωή σας και προχωρείτε άνετα να πετύχετε αυτό που θέλετε πέρα από δεσμεύσεις. Αυτό δυναμικό δεικνύει ότι είστε πιο άνετοι και απολαμβάνετε ένα νέο βαθμό ελευθερίας των κινήσεων σας πολύ δημιουργικά. Τα οικονομικά σας  γίνονται πολύ ικανοποιητικά.

Λέοντας. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στο ζώδιο σας  σηματοδοτεί ότι είστε σε μια περίοδο που  καλλιεργείτε το μέλλον σας. Αυτός ο χρόνος ζητά την επικέντρωση σας στους στόχους σας και την υπέρβαση της κοινής λογικής.  Είστε σε μια φάση που σας ζητά να φέρετε στην επιφάνεια την βαθιά πίστη σας και να την κάνετε κομμάτι της λογικής σας.  Οι σχέσεις θέλουν μια δροσιά ανανέωσης, άπλα συναισθηματικά θέλετε κάτι περισσότερο, κάτι το διαφορετικό.  Είναι μια χρονιά να βάλετε στόχους και να κάνετε πλάνα. Είστε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού της ζωής σας.

Παρθένος. Μια εύκολη χρονιά για σας. Φαίνεται ότι έχετε τακτοποιήσει το μυαλό σας, ξέρετε που είστε και τι θέλετε. Παράλληλα έχετε δρομολογήσει και κάποιες δημιουργικές καταστάσεις για τα οικονομικά σας, να περιμένετε απολαβές.  Στην όλη αυτή φάση το ρίχνετε λίγο στην ονειροπόληση και την αναζήτηση, θέλετε κάτι πιο αιθέριο στη ζωή σας. Θέλετε να επεκτείνετε τον διανοητικό σας ορίζοντα  μέσω της ενσωμάτωσης  κάποιων πραγμάτων που πιστεύετε ότι είναι εφικτά έστω και φευγαλέα. Θα έχετε πολλές κατακτήσεις ή πειρασμούς για περιπέτειες.

Ζυγός. Χαίρεστε που βιώνετε καταστάσεις που σας κάνουν να αισθάνεστε ότι είστε στην έδρα σας,  κάτι σαν μια ομάδα που παίζει στην πόλη της.  Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να είστε άνετοι στις σχέσεις σας και τις  δοσοληψίες σας, όποτε να περιμένετε πολλά από τις συνεργασίες σας  και τα ανοίγματα σας στα επαγγελματικά σας.  Στα οικονομικά σας να κάνετε δυναμικές κινήσεις, να μην είστε διστακτικοί,  φαίνεται ένας εύφορος τομέας για αυτό το χρόνο.   Όσο για τα συναισθηματικά, μάλλον αναζητάτε αυθεντικότητα και προοπτική,  με λίγα λογία  θέλετε πάθος και λογική ταυτόχρονα!

Σκόρπιος. Με Άρη και Δία στο ζώδιο σας άντε να σας συγκρατήσει κάνεις. Είστε κάτι σαν το άγριο άλογο που ξεχύνεται καλπάζοντας στην πεδιάδα! Κάνετε πολλά πράγματα αυτά τον χρόνο,  έχετε πολύ συναισθηματικη ενεργεία που σας προωθεί σε αυτό. Αυτό μπορεί να σημαίνει και ένα αίσθημα πέρα από τα καθιερωμένα, πέρα από εκεί που το περιμένατε.  Έχετε μεγαλεπήβολα σχέδια και το όλο πάθος να τα πετύχετε.  Για τα οικονομικά τα πράγματα είναι πολύ ευνοϊκά άπλα βάλετε το νου σας να δουλέψει.

Τοξότης. Επιτέλους!  Κάτι σαν να έφυγε η τρόικα από την Ελλάδα για σας. Ο Κρόνος πέρασε στον Αιγόκερο όποτε  οποίους περιορισμούς νοιώθατε τώρα υποχωρούν. Ο Κρόνος είναι κάλος πλανήτης άλλα μας φέρνει μπροστά τις υποχρεώσεις μας κάτι που το νοιώθουμε αρνητικά. Καλό σας έκανε με την παραμονή του στο ζώδιο σας, αλλά η πίεση του καθήκοντος είναι πίεση.  Απολαμβάνετε ένα νέο βαθμό ελευθερίας, ο νους σας είναι πιο ελαφρύς και ανακαλύπτετε νέες πηγές ευχαρίστησης στη ζωή σας.  Αφεθείτε στον εαυτόν σας και στο ευνοϊκό αεράκι των άστρων.

Αιγόκερος. Ο Κρόνος στον Αιγόκερο είναι στον οίκο του, που σημαίνει πολύ φιλικό περιβάλλον.  Το γεγονός ότι είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο υποδεικνύει μια χρονιά ορόσημο για σας.  Πρέπει να ξέρετε τι θέλετε στη ζωή σας, όποτε τα πράγματα θα κυλούν ήσυχα, αλλιώς οι περιστάσεις θα σας υποχρεώσουν για κάτι τέτοιο.  Έχετε όλο το δυναμικό να δημιουργήσετε νέες συνεργασίες και να επιδιώξετε την καταξίωση σας από τους άλλους. Όσο για σχέσεις καιρός για μόνιμες δεσμεύσεις και άραγμα. Συναισθηματικα φαίνεστε αρκετά κατακτητικοί και θέλετε κάτι το αποκλειστικό.

Υδροχόος. Με τη Σελήνη στο ζώδιο σας κάπου βγαίνετε έξω από τη ζώνη της άνεσή σας καθότι είναι μια επίδραση που ζητάει συναισθηματισμο και ευαισθησία, κάτι που δεν ταιριάζει στην ιδεολογική σας φύση.  Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη στον Σκόρπιο  σας κάνει αρκετά παθιασμένους και φλογερούς, το οποίο δεν είναι αρνητικό, αλλά δεν είστε συνηθισμένοι σε τέτοια συχνότητα.  Οι καταστάσεις αλλαγών όμως είναι κάτι γνωστό για σας, όποτε ζήστε τα αισθήματα σας και  βιώστε ένα χρόνο μοναδικό για σας. Ο Ουρανός με το τρίγωνο στην Αφροδίτη σας βοηθά να είστε ευχαριστημένοι στο τέλος.  Στα οικονομικά να μην είστε ανυπόμονοι.

Ιχθείς. Έχετε πολλά όνειρα για αυτό το χρόνο και πολλές προσδοκίες. Είστε σε μια ταξιδεμένη κατάσταση αυτό το χρόνο καθότι τα πράγματα συμβαίνουν πέρα από αυτό που υπολογίζετε. Τι σας νοιάζει αφού είναι ευνοϊκά για σας, ο Δίας με το τρίγωνο από τον Σκόρπιο σας δίνει πολύ ευνοϊκή ενεργεία. Απλά νοιώθετε έντονα τις καταστάσεις  και κάπου προβληματίζει την συναισθηματική φύση σας.  Μην αφήνετε την αυστηρή λογική σας να παρεμβαίνει,  τα αστρολογικά δυναμικά είναι ευνοϊκά, άπλα αφεθείτε στην αισιοδοξία σας και την πίστη σας.

Hellas

Su-Ingr-Cp-2017