Yλικά 1 βάζο (1 κούπα 240):

  • 60 ml ρόφημα φουντουκιού
  • 120 γρ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
  • 110 γρ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. μελάσα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ανθός αλατιού (χοντρό αλάτι)

 

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ρόφημα, το σιρόπι σφενδάμου και το ταχίνι. Μόλις ζεστάνει ανακατεύουμε με σύρμα για 3-4 λεπτά.
  2. Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογενενές και έχει γαλακτερή σύσταση και αφού το ταχίνι έχει διαλυθεί τελείως προσθέτουμε τη μελάσα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
  3. Μόλις το μείγμα μας γίνει ξανά ομοιγενές αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την επιθυμητή για εμάς ποσότητα αλατιού και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε σε βαζάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά κ.σ.

Ενέργεια: 80 kcal
Υδατάνθρακες: 9.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 2.2 γρ.
Λιπαρά: 4.4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.

Μάνος Δημητρούλης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
www.dietstories.gr