Τυρένιες πατάτες φούρνου με τσίλι χωρίς λάδι

Τυρένιες πατάτες φούρνου με τσίλι χωρίς λάδι
minimalistbaker.com

Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε το νέο σας αγαπημένο σνακ ή συνοδευτικό; Επιτρέψτε μας να σας παρουσιάσουμε αυτή την εύκολη συνταγή με 5 υλικά, η οποία είναι μια από τις πιο υγιεινές εκδοχές που έχουν οι λατρεμένες πατάτες φούρνου και δεν περιέχουν ίχνος λαδιού! 

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Μερίδες: 6 

Υλικά: 

Για τις πατάτες: 

  • 2 1/2 – 3 γλυκοπατάτες 
  • νερό 
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιά  
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι 
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι 
  • λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά) 

 

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά): 

 

Εκτέλεση: 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. 
  2. Κόψτε τις πατάτες σε λωρίδες μετρίου μεγέθους προς λεπτό και τοποθετήστε τις μέσα σε ένα σουρωτήρι. Βάλτε μια κατσαρόλα να βράζει με νερό και τοποθετήστε το σουρωτήρι με τις πατάτες από πάνω για 5 λεπτά σκεπασμένες μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην βράσουν. 
  3. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε τις με τη μαγιά, τη σκόνη τσίλι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν (προαιρετικά) και όποια άλλα καρυκεύματα επιθυμείτε. 
  4. Τοποθετήστε σε μια ίση στρώση στο ταψί, προσπαθώντας να μην επικαλύπτει η μια την άλλη, έτσι ώστε οι πατάτες να γίνουν τραγανές. Όσο περισσότερο χώρο έχουν, τόσο πιο σίγουρα θα γίνουν. Χρησιμοποιήστε δύο ταψιά αν χρειαστεί. 
  5. Ψήστε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε τις από το φούρνο και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 230οC. Αναποδογυρίστε τις για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ψηθεί και στις δύο πλευρές και συνεχίστε το ψήσιμο για επιπλέον 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν ένα χρυσοκαστανό χρώμα. 
  6. Σερβίρετε ζεστές και απολαυστικές μαζί με κάποιο συνοδευτικό ή και μόνες τους! 

 

Καλή όρεξη! 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!