Το rafting έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Η αδρεναλίνη που ρέει μέσα από τις φλέβες σου, ενώ κατακτάς τα ρέματα ενός παλιού φυσικού θαύματος μιας χιλιετίας είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει παρά μόνο αν τη νοιώσει! Είναι αυτό ακριβώς άλλωστε και ένα από τα γνωρίσματά του που το κάνει τόσο αγαπητό στους λάτρεις της αδρεναλίνης. Τι είναι όμως ακριβώς το rafting; Το rafting είναι μια ψυχαγωγική δραστηριότητα η οποία απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και φυσικά ομαδικό πνεύμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που εταιρίες το προτιμούν ως εξόρμηση για να συσφίξουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών τους! Το rafting είναι μια δύσκολη αλλά εξαιρετικά διασκεδαστική δραστηριότητα – θυμήσου να έχεις υπόψη σου τις συμβουλές ασφαλείας του εκπαιδευτή! Τα άγρια νερά προκαλούν φόβο, αλλά η κατάβαση των ποταμών γίνεται σωστά – με επαγγελματική καθοδήγηση, με τη σωστή εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, λαμβάνοντας όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας και ακολουθώντας ένα σύνολο διεθνών προτύπων ασφάλειας και οικολογίας – μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικά ασφαλές, ευχάριστο και συναρπαστικό άθλημα περιπέτειας. 

Το lifeme.gr έψαξε και συγκέντρωσε τους top προορισμούς για να δοκιμάσεις και εσύ αυτή την συναρπαστική εμπειρία ή να την ξαναζήσεις! Στερέωσε λοιπόν το κράνος σου, βάλε το σωσίβιο σου και ετοιμάσου να δεις τα κορυφαία ποτάμια για rafting στην Ελλάδα! 

 

#1 Βοϊδομάτης (Ζαγοροχώρια)
Ο ποταμός Βοϊδομάτης είναι ο πιο ζεστός και ψυχρότερος ποταμός της Ευρώπης! Ο ποταμός διασχίζει το Εθνικό Πάρκο Βίκου-Αώου περνώντας κοντά στα χωριά Βίκος, Πάπιγκο, Αρίστη, Άγιος Μηνάς και Κλειδωνιά. Το συνολικό μήκος του ποταμού Βοϊδομάτη είναι 15χλμ. Το όνομα του ποταμού Βοϊδομάτη είναι η σλαβική λέξη που προέρχεται από το νερό = νερό – μάτα = μητέρα! 

Το Rafting στον ποταμό Βοϊδομάτης ξεκινάει από τη γέφυρα του Υψηλού και καταλήγει στην παλιά γέφυρα Κλειδωνίας, το εύκολο και όμορφο ταξίδι διαρκεί περίπου 1,5 ώρες. 

 

#2 Άραχθος (Τζουμέρκα)
Πρόκειται για μια  από τις πιο εύκολες αλλά και όμορφες διαδρομές που μπορείς να κάνεις. Έχει πανέμορφα τοπία καθώς τον διασχίζεις τα οποία έχουν μια απόκοσμη ομορφιά. Καταρράκτες, πέτρινα τοπία συνδυασμένα με καταπράσινη βλάστηση συνθέτουν ένα πραγματικά μοναδικό και ειδυλλιακό τοπίο. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διαδρομής μάλιστα καθώς είναι άλλη για τους αρχάριους και άλλη για τους πιο έμπειρους και extreme. 

 

#3 Λούσιος (Αρκαδία)
Ο ποταμός Λούσιος λέγεται ότι είναι το μέρος όπου ο Δίας συνήθιζε να κάνει το μπάνιο του! Στο καταπληκτικό πυκνόφυτο φαράγγι και στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού, μπορείς να απολαύσεις την απόλυτη εμπειρία rafting και να ανακαλύψεις ένα κρυμμένο φυσικό παράδεισο. Η ιδανική διαδρομή ξεκινάει από τον Λούσιο και συνεχίζει μέχρι τον Αλφειό ποταμό. 


#4 Εύηνος (Ορεινή Ναυπακτία)
Πρόκειται για την ιδανική επιλογή για αρχάριους και άπειρους με το rafting. Είναι μια διαδρομή 10χμλ η οποία καταλήγει στην πανέμορφη γέφυρα του οικισμού Χάνι Μπανιά μέσα από εντυπωσιακά περάσματα σλάλομ μέσα από την τεχνητή ολυμπιακή πίστα του kayak. 

 

#5 Βενέτικος (Γρεβενά)
Ο Βενέτικος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς σε όλη την Ελλάδα που ενώνει τα βουνά της Ηπείρου με τις πεδιάδες των Γρεβενών, σχηματίζοντας ένα μονοπάτι εξαιρετικής ομορφιάς. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπορείς να θαυμάσεις τα μοναδικά τοπία που συνθέτει ο ποταμός.  

Lifeme

Healthy is the new Sexy!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΜπάρες πρωτεΐνης
Επόμενο άρθροKale chips