Τέσσερεις θεραπείες ανανέωσης που αλλάζουν το πρόσωπο και τη διάθεση σου!

Οι γιορτές πλησιάζουν και όλες μας θέλουμε να δώσουμε μία ανάσα ανανέωσης στο πρόσωπο ή ακόμη και το σώμα μας. Οι νέες τεχνολογίες στο χώρο της ομορφιάς και της αντιγήρανσης έχουν δυνατά όπλα και δίνουν εξαιρετικό αποτέλεσμα σε σύντομο χρόνο χωρίς ιδιαίτερα επιβαρυντικό κόστος. Το Lifeme συνάντησε 4 ειδικούς οι οποίοι προτείνουν θεραπείες που βελτιώνουν την ποιότητα της επιδερμίδας σου και σου δίνουν νεανική αψεγάδιαστη όψη!

  1. Λάμψη και ανανέωση

OΧΥGΕΝΕΟ, είναι μία θεραπεία εμπνευσμένη από την τεχνολογία της οξυγόνωσης του δέρματος που επιτυγχάνεται μέσω των θερμών πηγών εξηγεί η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Μαρία Μαυρίδου. Η τεχνολογία OxyGeneo πραγματοποιείται με τη χρήση της κεφαλής Capsugen και ενός ειδικού θεραπευτικού gel. Ξεκινάμε κάνοντας μικροαπολέπιση στην επιδερμίδα προκειμένου να διεισδύσουν καλύτερα τα δραστικά συστατικά. Οι φυσαλίδες CO2 που δημιουργούνται από το gel αναγκάζουν το εμπλουτισμένο με οξυγόνο αίμα να ανέβει στην επιφάνεια και να οξυγονώσει την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα γίνεται η διείσδυση των δραστικών ουσιών. Ανάλογα με την κατάσταση της ποιότητας της επιδερμίδας έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στη κάψουλα NeoRevive η οποία δίνει αντιγηραντικά και αναπλαστικά αποτελέσματα ή τη NeoBright η οποία προσφέρει καλύτερη λάμψη, θρέψη και λεύκανση. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με τη χρήση της κεφαλής του μασάζ ( η οποία είναι μίας χρήσης για κάθε συνεδρία) και συμβάλλει στη καλύτερη απορρόφηση των ευεργετικών ουσιών. Η θεραπεία γίνεται σε κάθε τύπο επιδερμίδας και συμβάλλει άμεσα στην καλύτερη όψη αλλά και τη ποιότητα. Επειδή δεν αφήνει ερεθισμούς μπορεί να γίνει και την παραμονή ακόμη μίας εξόδου ή κάποιου σημαντικού γεγονότος και δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

  1. Σβήσε τις ατέλειες

DERMA PEN: Πρόκειται όντως για ένα στυλό. Μόνο που το συγκεκριμένο δεν γράφει, αλλά σβήνει. Σβήνει κάθε είδους ατέλεια. Δυσχρωμίες, ουλές, λεπτές γραμμές. Με την θεραπεία και μέσω του micro-needling τροφοδοτούνται τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας με εξατομικευμένα κοκτέιλ βιταμινών και ενυδατικών παραγόντων, τα οποία βοηθούν την επιδερμίδα του προσώπου σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξασφαλίσει λάμψη, ενυδάτωση και ομοιομορφία μας εξηγεί η Δερματολόγος Ευγενία Καλογεροπούλου από το 33 Derma Clinic, (www.33dermaclinic.com). Το πλεονέκτημα της μεθόδου εγγυάται στο συνεχόμενο μηχανικό ερέθισμα (πραγματοποιείται μέσω δόνησης) το οποίο ενεργοποιεί τους ινοβλάστες του δέρματος ώστε να παράγουν κολλαγόνο, που είναι ο βασικός παράγοντας σφριγηλότητας, ελαστικότητας και λάμψης της επιδερμίδας. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό συμβαίνει όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά από αυτή. Ωστόσο οι επαναλαμβανόμενες συνεδρίες και οι κατάλληλοι συνδυασμοί υλικών μπορούν να εξασφαλίσουν μείωση ρυτίδων, βελτίωση των ουλών από ακμή και σταδιακή αλλά εντυπωσιακή εξασθένηση των δυσχρωμιών. Ιδανικά για ένα άψογο αποτέλεσμα καλό είναι να γίνονται τρείς συνεδρίες μία κάθε είκοσι ημέρες.

  1. Νεανικό βλέμμα

Plasmalift, πρόκειται για μία εξαιρετική νέα εφαρμογή που αρχικά εφαρμόστηκε για μη επεμβατική βλεφαροπλαστική και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση τόσο σε ελάφρές όσο και σε πιο έντονες ρυτίδες. Το plasmalift εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Παναγιώτης Σάνδρης από το LaserMed (www.sandris.gr,) είναι ιδανικό για τη περιοχή γύρω από τα μάτια που ταλαιπωρείται από χαλάρωση ή λεπτές γραμμές, το περίγραμμα του χείλους όταν έχει γραμμές καπνιστού ή ρυτίδες δίπλα από το στόμα καθώς και το λαιμό ειδικά εάν εμφανίζει πτυχές και κρέμασμα κάτω από το πηγούνι. Μπορεί όμως να εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία που υπάρχει χαλάρωση – ρυτίδωση και στο σώμα όπως στο εσωτερικό των μπράτσων, τους αγκώνες τα γόνατα καθώς και στη ράχη από τις παλάμες των χεριών. Ο νέος συνδυασμός του plasmalift με τη θεραπεία RF (Radio Frequency) επιτυγχάνει μεγάλη βελτίωση στη ποιότητα της επιδερμίδας κάνοντάς την πιο σφριγηλή, λαμπερή και ανανεωμένη. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 2-3 συνεδρίες και η διάρκεια του αποτελέσματος αγγίζει τα δύο χρόνια.

  1. Ώρα για σύσφιξη

Η 3 Deep είναι μία άμεση θεραπεία σύσφιξης η οποία εφαρμόζεται στο πρόσωπο αλλά και το σώμα. H χαλάρωση της επιδερμίδας είναι αποτέλεσμα της μείωσης της ποσότητας και της ποιότητας των ινών του κολλαγόνου του δέρματος. Η τεχνολογία 3 Deep βασισμένη στις ραδιοσυχνότητες είναι μία αποτελεσματική φροντίδα σύσφιξης η οποία βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος και του περιγράμματος του προσώπου. Στη διάρκεια της θεραπείας επισημαίνει η Γιάννα Ρακλά, αισθητικός, από το Athens Cosmedica (www.athens-cosmedica.gr), οι βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος χάρη σε μία κεφαλή θερμαίνονται σταδιακά ενώ η επιφάνεια παραμένει στους 40οC. Καθώς το δέρμα θερμαίνεται διεγείρει τους κουρασμένους ινοβλάστες και παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη που συμβάλλουν στη σύσφιξη και τη βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας. Είναι μία ανώδυνη και ασφαλής φροντίδα που κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και νεανικό. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο ενώ μία μικρή κοκκινίλα φεύγει μετά από λίγες ώρες. Για ένα πλήρες πρόγραμμα χρειάζονται 6-10 συνεδρίες ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος με μία εβδομάδα στο μεσοδιάστημα κενή.

Άννα Μαρία Παπίρη

Beauty Editor | Η Άννα Μαρία Παπίρη δίνει καθημερινά λύσεις και προτάσεις σε χιλιάδες αναγνώστες για θέματα ευζωίας, υγείας και σωστής εμφάνισης. Το 2014 και το 2015 ήταν σύμβουλος υγείας και ομορφιάς σε πολλά περιοδικά και portals. To 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η επανάσταση της νεότητας» (www.anti-ageing.gr), έναν πλήρη οδηγό αντιγήρανσης από τις εκδόσεις Μίνωας. Το 2013 βραβεύτηκε για το βιβλίο της και την προσφορά της στον χώρο στα ετήσια «Απολλώνεια Βραβεία», που συνδιοργανώνονται μεταξύ άλλων από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων. Το 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Η Δίαιτα Αλλιώς».