Πόσο συχνά πιάνεις τον εαυτό σου μπροστά από ένα ράφι με υπέροχα κραγιόν να μην ξέρει τι να επιλέξει; Γιατί ναι αυτά μπορεί να είναι τέλεια αλλά τι ταιριάζει σε εσένα και αναδεικνύει όλα τα υπέροχα χαρακτηριστικά σου;  

Για να μπορείς να κάνεις την καλύτερη επιλογή θα πρέπει να γνωρίζεις τον τόνο της επιδερμίδας σου και κάποια άλλα μικρά tip. Μην αισθάνεσαι άσχημα, μαζί θα τα μάθουμε όλα. Άλλωστε και μεγάλοι makeup artists μπερδεύονται κάποιες φορές.  

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια, να γνωρίζεις τον τόνο του δέρματός σου, μπορεί να σε βοηθήσει σε πάρα πολλούς τομείς! Οι περισσότεροι άνθρωποι εμπίπτουν σε μία από τις δύο κατηγορίες: ζεστό ή ψυχρό. Εκείνοι με ψυχρούς τόνους τείνουν να είναι λίγο πιο ανοιχτόχρωμοι, ενώ εκείνοι με πιο ζεστούς τόνους έχουν μια πιο σκουρόχρωμη, σταρένια απόχρωση. Εάν διαπιστώσεις ότι είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσεις την υποτονική σου εμφάνιση, υπάρχει πιθανότητα να είσαι ουδέτερος (ένα μίγμα και των δύο). 

 

Ψυχροί τόνοι
Αν έχεις στην επιδερμίδα σου σημαδάκια ή/και αποχρώσεις σε ροζ, κόκκινους ή μπλε τόνους τότε ανήκεις στην κατηγορία ψυχροί. Εάν επίσης φαίνονται ιδιαίτερα οι φλέβες στους καρπούς σε μπλε χρώμα, σου πάνε τα ασημένια κοσμήματα και καίγεσαι πριν καν μαυρίσεις έχεις σίγουρα επιδερμίδα σε ψυχρούς τόνους.  

Για τον τόνο του δέρματός σου λοιπόν ιδανική επιλογή είναι τα σκουρόχρωμα κραγιόν. Μωβ, μπλε, βαθύ κόκκινο ή μαύρο. Απέφυγε τα πολύ ανοιχτά χρώματα καθώς και το πορτοκαλί καθώς θα σε κάνουν να φαίνεσαι χλωμή.
Τι χρώμα κραγιόν να βάλεις ανάλογα με την επιδερμίδα σου ψυχροί

Τι χρώμα κραγιόν να βάλεις ανάλογα με την επιδερμίδα σου ψυχροί2 

Ζεστοί τόνοι
Εάν έχεις μια κίτρινη, χρυσή ή ελαιόχρωμη απόχρωση στο δέρμα σου, πιθανότατα έχεις ένα ζεστό τόνο. Μπορείς να το ανακαλύψεις αυτό αν οι φλέβες στον καρπό σου φαίνονται πράσινες, το χρυσό κόσμημα συμπληρώνει το δέρμα σου ή/και έχεις την τάση να μαυρίζεις ή να παίρνεις χάλκινο αρκετά εύκολα. 

Για τον τόνο του δέρματός σου, προτίμησε για  τα χείλη σου χρώματα σε ζεστές αποχρώσεις. Έτσι πήγαινε για αυτά τα πραγματικά κόκκινα και πορτοκαλί χρώματα. 

  Τι χρώμα κραγιόν να βάλεις ανάλογα με την επιδερμίδα σου ζεστοί

Τι χρώμα κραγιόν να βάλεις ανάλογα με την επιδερμίδα σου zesto;i

Ουδέτεροι τόνοι
Το μάντεψες! Εκείνοι με ουδέτερο  τόνο στην επιδερμίδα φαίνονται καλά και τους ταιριάζουν και τα ασημένια αλλά και τα χρυσά κοσμήματα. Συνήθως ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων τείνουν να συμπληρώσουν το δέρμα σου. Έτσι για εσένα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προτάσεις καθώς σου πάνε τα πάντα! 

Τι χρώμα κραγιόν να βάλεις ανάλογα με την επιδερμίδα σου ουδέτεροι

Lifeme

Healthy is the new Sexy!