Το σενάριο να κάνεις one night stand ποτέ δεν είναι προγραμματισμένο, πάντα όμως υπάρχει η πιθανότητα να προκύψει. Η σεξουαλική συνεύρεση της μια βραδιάς είναι μια υπόθεση με μεγάλο ερωτικό ενδιαφέρον, αλλά και μεγάλο ρίσκο.

Ο βασικός κανόνας είναι ένας. Να παίρνεις πάντα προφυλάξεις. Αν δεν μπορείς να το τηρήσεις, τότε μην το κάνεις. Εκτός από τον κίνδυνο της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, διακινδυνεύεις να θέσεις σε κίνδυνο την υγεία σου.

Τα συμπτώματα των πιο κοινών σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων θα σε πείσουν πως δεν αξίζει τον κόπο να αμελήσεις την απαραίτητη προστασία όταν λάβεις μέρος σε αυτή την ερωτική περιπέτεια.

Βακτηριδιακή κολπίτιδα: Οι κύριες ενδείξεις είναι δύσοσμες, λεπτόρρευστες, λευκοκίτρινες κολπικές εκκρίσεις, έντονος κνησμός ή αίσθημα καύσου.

Έρπης γεννητικών οργάνων:  Γίνεται εμφανής συνήθως με πυρετό, δυσουρία, αίσθημα καύσου, φυσαλίδες και έλκη στα γεννητικά όργανα.

Γονόρροια: Τα συμπτώματα είναι πόνος και κάψιμο κατά την ούρηση, δυσοσμίες,  κολπικές εκκρίσεις, επώδυνη συνουσία και συχνουρία.

Χλαμύδια: Τα συνήθη σημάδια είναι συχνουρία και δυσουρία, πόνος κατά την επαφή, κνησμός, έκκριση υγρών από το πέος.

HPV:  Υπάρχουν περισσότερες από 100 παραλλαγές του ιού των κονδυλωμάτων, που μπορούν να προκαλέσουν γεννητικές ή μη ανωμαλίες.

AIDS: Η μόλυνση από τον ιό HIV μπορεί να παραμείνει αδιάγνωστη για αρκετά χρόνια μέχρι την εκδήλωση του AIDS. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το άτομο είναι φορέας του ιού και μπορεί να τον μεταδώσει χωρίς να έχειω κλινικά συμπτώματα που θα το υποψιάσουν.

Σύφιλη: Εκδηλώνεται συνήθως με την εμφάνιση πληγών στο αιδοίο, τον κόλπο, τον τράχηλο, το στόμα και σε όλη την περιοχή των γεννητικών οργάνων, πόνο στη σπονδυλική στήλη, πυρετό, πονοκέφαλο και ναυτία.

Τριχομονάδες: Στις γυναίκες εμφανίζεται 5-28 ημέρες μετά τη λοίμωξη δύσοσμη κολπική έκκριση κιτρινοπράσινου χρώματος, συχνά αφρώδης, που συνοδεύεται από ερυθρότητα, φαγούρα και μερικές φορές ήπιο πόνο.

Υπάρχει όμως και άλλος κίνδυνος που ελλοχεύει από το «σεξ της μιας βραδιάς». Μην ξεχνάς πως βρίσκεσαι με έναν άγνωστο και μερίμνησε την ασφάλεια σου. Επέλεξε ένα μέρος που θα νιώθεις ασφαλής και ενημέρωσε κάποιο άτομο που εμπιστεύεσαι για την ακριβή διεύθυνση που βρίσκεσαι και με ποιον είσαι.

Τo one night stand μπορεί να αποτελέσει μια αξέχαστη ερωτική εμπειρία. Τόλμησε το αν το επιθυμείς πραγματικά. Φρόντισε όμως να τηρήσεις όλα τα μέτρα ασφαλείας που θα επιτρέψουν να το απολαύσεις και όχι να το μετανιώσεις.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!