Υλικά για 2 μερίδες:

  • 3 μεγάλα κολοκύθια
  • 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι (ή στήθος) ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ½ κούπα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. σκόνη τσίλι ή πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 50 γρ. τριμμένο τυρί light
  • αλάτι

 

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα κόβουμε οριζόντια στη μέση.
  2. Αδειάζουμε το εσωτερικό τους, το βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τα άδεια κολοκύθια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο.
  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο, προσθέτοντας λίγο αλάτι και ρίγανη σε υψηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα.
  4. Αφαιρούμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλια και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδια τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το εσωτερικό από τα κολοκύθια που έχουμε φυλάξει και σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν και να γυαλίσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε το τσίλι, το κύμινο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ και το χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
  6. Ρίχνουμε το ψημένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κελύφη από τα κολοκύθια με το μείγμα, ρίχνουμε λίγο τυρί από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ή όση ώρα χρειαστεί για να λιώσει το τυρί.

 

 

Πηγή: http://dietstories.gr

Μάνος Δημητρούλης

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
www.dietstories.gr