Το ρητό αναφέρει ότι «τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής». Αλλά τι συμβαίνει όσον αφορά άλλα σημεία του σώματός μας, όπως τα νύχια μας; Είναι δυνατόν να αποκαλύψουν «μυστικά» και να καθρεφτίσουν την πραγματική κατάσταση της υγείας του οργανισμού μας;

5 σήματα κινδύνου που εκπέμπουν τα νύχια σας:

  • Κυρτότητα: τα νύχια κανονικά στρέφουν τα κοίλα προς τα μέσα, καθώς απομακρύνονται από το δέρμα. Πιθανόν, η αντίθετη φορά τους να αποτελεί σοβαρή ένδειξη πνευμονικής, καρδιοαγγειακής, ηπατικής ή εντερικής νόσου, ή ακόμη και λοίμωξης από τον ιό HIV.
  • Κοιλονυχία: όταν τα νύχια σας είναι ασυνήθιστα λεπτά ή επίπεδα, ή τόσο κοίλα που συγκρατούν μία σταγόνα νερό. Αυτή η πάθηση σχετίζεται με οξεία αναιμία, ενώ συχνά συναντάται ως αποτέλεσμα εκτεταμένης έκθεσης σε χημικά.
  • Οριζόντιες γραμμές (γραμμές Beau): αν και αρκετές φορές, αυτές οι γραμμές είναι σημάδι κάποιου τραυματισμού, δεν αποκλείεται να μας προειδοποιούν για κάποια περιφερειακή αγγειακή νόσο, διαβήτη, ή ακόμη και έλλειψη ψευδαργύρου, τον οποίο και αποζητά ο οργανισμός μας. Φυσικά, οι χημειοθεραπείες έχουν τέτοιουυ είδους συμπτώματα, καθώς και ο υψηλός πυρετός.
  • Λευκά σημάδια (νύχια του Muehrcke): αυτή η πάθηση χαρακτηρίζεται από οριζόντιες λευκές γραμμές, που είναι παράλληλες με την βάση του νυχιού. Συνδέεται με ηπατικές και νεφρικές ασθένειες, αλλά και με την χημειοθεραπεία, όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο παράδειγμα.
  • Λευκά νύχια (νύχια του Terry): τα λευκά νύχια με μαύρα σημάδια στην άκρη σε όλα τα δάχτυλα, συναντώνται συχνά σε πάσχοντες από ηπατικές παθήσεις και συνδέεονται άμεσα με την καρδιακή ανεπάρκεια, τον διαβήτη και το HIV. Βέβαια, επειδή …το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον, έτσι και τα λευκά νύχια ίσως να είναι αποτέλεσμα της φυσικής φθοράς του ανθώπινου σώματος.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!