Είναι η σεξουαλική σου ζωή τόσο καλή όσο θα ήθελες; Είσαι σίγουρη γι΄αυτό; Ειδικοί λένε ότι ακόμα και οι γυναίκες με μεγάλη αυτοπεποίθηση που δηλώνουν ικανοποιημένες στο έπακρον κάνουν κάποια λάθη εν αγνοία τους. Παρακάτω ακολουθούν τα 6 συνηθέστερα. 

 

 1. Περιμένεις μέχρι να έχεις «διάθεση»
  Εάν αναβάλλεις το σεξ έως ότου ο εγκέφαλος και το σώμα σου αρχίσουν να προετοιμάζονται και να έχουν επιθυμία για αυτό, πιθανότατα δεν θα προβαίνεις συχνά στην πραγματοποίηση της σεξουαλικής πράξης. Ένας μεγάλος αριθμός γυναικών μάλιστα δεν αισθάνονται την επιθυμία μέχρι να αρχίσει η ίδια η πράξη. 

  Έρευνες στο εξωτερικό, σχετικά με αυτό το θέμα, έχουν δείξει ότι η σεξουαλική επαφή, και μάλιστα το άγγιγμα, παρακινεί το σώμα να στείλει ένα μήνυμα στο μυαλό που ενεργοποιεί το σεξουαλικό ενδιαφέρον. Επομένως,  δεν είναι απαραίτητο κάθε φορά που ο σύντροφος σου σε καλεί ερωτικά να τον ακυρώνεις ακόμα και αν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις διάθεση. Σύμφωνα με τις έρευνες όλα είναι με το μέρος σου και δείχνουν ότι πιθανότατα μετά από λίγα λεπτά θα σου αρέσει και θα το απολαύσεις ακόμη και αν το σώμα σου δεν έχει εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον αφού δεν έχει κάποιο ερέθισμα. Ακόμα όμως και αν το μυαλό σου λέει ναι αλλά το σώμα σου δε δείχνει το ίδιο μην απογοητεύεσαι. Πολλές γυναίκες, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι αρκετά υγρές ακόμη και όταν το θέλουν πολύ. Γι’αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα λιπαντικό και έτσι θα βοηθήσεις στην ευχαρίστηση και των δύο.

 2. Θεωρείς την ευχαρίστηση του συντρόφου σου πιο σημαντική από την δική σου 
  Ήρθε η στιγμή να φερθείς και εσύ εγωιστικά και αυτή είναι η στιγμή του σεξ! Το να ασχολείσαι μόνο με τον σύντροφό σου κατά τη διάρκεια της πράξης δεν τον ευχαριστεί όσο νομίζεις. Αυτό συμβαίνει καθώς εσύ δεν το απολαμβάνεις όσο θα ήθελες κάτι που έχει ως επακόλουθο να μην κάνεις πράγματα με όρεξη και με τόσο πάθος όσο αν περνούσες καλά. Οπότε, γίνε εγωίστρια, ασχολήσου και με τον εαυτό σου και γίνε καλύτερη ερωτική σύντροφος! 

  Μην αισθάνεσαι όμως άσχημα αν το κάνεις αυτό. Οι γυναίκες από τη φύση τους σύμφωνα με ειδικούς είναι βιολογικά προγραμματισμένες να βάζουν τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές τους. Πρόκειται ωστόσο, όπως είπαμε, για ένα ένστικτο που μπορεί να καταστρέψει την σεξουαλική ζωή των γυναικών αλλά και τη διάθεση τους γενικότερα.  

  Η λύση είναι απλή και εύκολη: ξεκίνα πιο χαλαρά τα πράγματα και συζήτησε με τον σύντροφό σου τι σου αρέσει και τι όχι. Επιπρόσθετα, μην αισθάνεσαι ένοχη αν αργείς να φτάσεις στο αποκορύφωμα και να αισθανθείς τη διέγερση. Οι γυναίκες είναι σε μεγάλο βαθμό εγκεφαλικά πλάσματα γι΄αυτό την στιγμή του σεξ αφοσιώσου μόνο στην ευχαρίστησή σου και μην σε νοιάζει τίποτα άλλο!

 3. Πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου πάντα έχει διάθεση για σεξ 
  Εάν ο σύντροφός σου δε θέλει να κάνει σεξ ή αν δεν μπορεί να έρθει σε στύση δεν σημαίνει ότι δεν σε θέλει ή ότι έχει άλλη γυναίκα! Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι το άγχος, η εξάντληση και η κατάθλιψη μπορεί να μπερδεύουν τη λίμπιντο ενός άνδρα, με τον ίδιο τρόπο που μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική διάθεση μιας γυναίκας. Μπορεί λοιπόν να έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι οι άντρες έχουν πάντα όρεξη για σεξ και το σκέφτονται συνέχεια αλλά ισχύει κατά το ήμισυ. Από την μία λοιπόν, ναι μπορεί να το σκέφτονται αλλά να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό λόγω εξωτερικών παραγόντων. Όπως αναφέραμε και παραπάνω ο τρόπος και οι ρυθμοί της ζωής αλλά και η ηλικία είναι κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες.  

  Από την άλλη, είπαμε να φερθείς εγωιστικά αλλά όπως θες να σκέφτεται ο σύντροφός σου εσένα σκέψου και εσύ εκείνον και τα βιολογικά χαρακτηριστικά του. Οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν στην κορύφωση πολλές φορές συνεχόμενα. Οι άντρες όμως  έχουν μια «περίοδο ανάκαμψης» μετά από μια κορύφωση, και αυτός ο χρόνος συνήθως γίνεται μεγαλύτερος καθώς γερνούν. Οπότε, μην έχεις τίποτα για δεδομένο και μην βιάζεσαι να βγάλεις γρήγορα συμπεράσματα αν σου πει ότι δεν έχει όρεξη.

  Τα 6 συχνότερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ

 4. Ανησυχείς πολύ για την εμφάνισή σου 

  Αγάπα τον εαυτό σου! Δεν χρειάζεσαι κανένα λόγο για να το κάνεις αυτό καθώς είναι κάτι αυτονόητο το οποίο θα έπρεπε να είναι το νούμερο 1 μέλημά σου. Αν όμως δεν γίνεται αυτό θα σου δώσω έναν αρκετά καλό λόγο το να αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι και να τον αγαπάς βελτιώνει την ερωτική σου ζωή. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες με ισχυρή αυτο-εικόνα κάνουν σεξ συχνότερα, αισθάνονται πιο άνετες όταν είναι γυμνές με τον σύντροφό τους και έχουν ακόμη περισσότερους οργασμούς από εκείνες που δεν αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους. 

  Η αλήθεια που πολλές γυναίκες αγνοούν είναι ότι η πλειοψηφία των ανδρών αισθάνονται μια παθιασμένη έλξη για τις συντρόφους τους και δεν τους ενδιαφέρει τι φοράνε, αν έχουν κάνει μπάνιο ή αν έχουν κάποια κιλά για να κάνουν σεξ μαζί τους. 

  Παρόλα αυτά αν χρειάζεσαι μια ηθική ανύψωση και υποστήριξη μην περιμένεις από το σύντροφό σου να σου κάνει κάποια φιλοφρόνηση από μόνος του. Γι’ αυτόν έτσι και αλλιώς είσαι τέλεια και δεν χρειάζεται να στο λέει συνέχεια. Έτσι, για να μην περιμένεις να σου πει κάτι που αυτός θεωρεί αυτονόητο κάντου κάποιες θετικές ερωτήσεις όπως: «Νομίζεις ότι θα απολαύσεις να κάνεις σεξ μαζί μου απόψε;» ή «Ποιό νομίζεις ότι είναι το πιο ερωτικό σημείο μου;»

 5. Δεν χρησιμοποιείς την φαντασία σου
  Τα ζευγάρια που κάνουν τακτικά σεξ είναι πιο ευτυχισμένα και πιο πιθανό να παραμείνουν μαζί. Για να διατηρήσεις τη σπίθα στη σχέση σου και να ενδυναμώσεις το δεσμό σας αν είστε μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την φαντασία σου. 

  Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι είναι προδοσία να φανταστούν ένα διαφορετικό άτομο ή σενάριο, αλλά δεν είναι. Οι φαντασιώσεις προκαλούν την επιθυμία, η οποία αναπόφευκτα οδηγεί σε μια παθιασμένη και ξεχωριστή  σεξουαλική συνάντηση με τον σύντροφό σου. 

 6. Έχεις την αντίληψη ότι η αυτοικανοποίηση είναι σπορ μόνο για singles
  Η αυτοικανοποίηση είναι η καλύτερη ευκαιρία για να έρθεις σε επαφή με τις επιθυμίες σου και να ανακαλύψεις το σώμα σου αλλά και τι σε «ανάβει». Επιπρόσθετα, μπορεί να διευκολύνει τα προβλήματα κολπικής σύσφιξης και ξηρότητας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση. 

  Μην ανησυχείς ότι μπορεί να στερέψει το σεξουαλικό σου ενδιαφέρον. Ίσα ίσα που προκαλεί το αντίθετο, αυξάνει δηλαδή την επιθυμία για σεξουαλική επαφή. Αφ’ ετέρου, μέσω της αυτοικανοποίησης γίνεσαι πιο «λειτουργική» κατά τη διάρκεια του σεξ με το σύντροφό σου αφού ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και τι σου αρέσει. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες επίτευξης οργασμού κατά τη σεξουαλική επαφή.  Είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή! 


Lifeme

Healthy is the new Sexy!