Δεν είναι σπάνιο μετά από μια σκληρή και καλή προπόνηση ποδιών να μην μπορείτε να κουνηθείτε την επόμενη μέρα. Γενικότερα, πόνος των μυών είναι μια πολύ συχνή παρενέργεια της προπόνησης, ειδικά σε αρχάριους καθώς και έμπειρους εκπαιδευόμενους που ασχολούνται με νέες, άγνωστες ασκήσεις που διεγείρουν τους μυς με διαφορετικούς τρόπους από ό, τι συνήθως συνηθίζουν.

Αυτός ο πόνος που σχετίζεται με την άσκηση, γνωστός και ως επιβράδυνση του μυοκαρδίου, συνήθως επιδεινώνεται μία ή δύο ημέρες μετά την προπόνηση και στη συνέχεια αρχίζει να υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Έτσι, τι προκαλεί αυτόν τον πόνο; Αυτή είναι μια καλή ερώτηση που ακόμα ούτε ένας ερευνητής δεν καταλαβαίνει πλήρως. Ωστόσο, πιστεύουν ότι έχει κάποια σχέση με μικροτραυματισμούς ή και δομικές βλάβες στον μυϊκό ιστό που συμβαίνουν κατά την άσκηση και η σχετιζόμενη φλεγμονή που ακολουθεί καθώς οι μύες σας προσπαθούν να επισκευαστούν οι ίδιοι.

Αλλά μόνο και μόνο επειδή είστε πιασμένοι μετά από μια έντονη προπόνηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνετε πρόοδο. Στην πραγματικότητα, μπορεί και να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς σας απομακρύνει από τις άλλες προπονήσεις σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ή παρεμποδίζει την ικανότητά σας να προχωρήσετε στην καθημερινή σας ζωή.

Γι ‘αυτό ζητήσαμε από τους εμπειρογνώμονες να μοιραστούν μαζί μας τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν οι μύες σας είναι τραυματισμένοι. Εδώ είναι όσα μας απάντησαν.

 1. Δεν ασκείστε καθόλου
  Ναι και όμως αυτό μόνο χειρότερη μπορεί να κάνει την όλη κατάσταση και σίγουρα όχι καλύτερη. Πρέπει να κάνετε έστω και κάποια ελαφριά άσκηση όταν είστε πιασμένοι όσο και αν αυτό σας φαίνεται δυσβάσταχτο.

  Μην σταματήσετε να κινείστε ακόμα και όταν πονάτε σε κάποια άρθρωση. Η κίνηση είναι φάρμακο και είναι σημαντικό να διατηρήσετε τις αρθρώσεις σας ενεργές. Έτσι, αν οι τετρακέφαλοί σας είναι πονάνε, αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να εστιάσετε στην κίνηση των αρθρώσεων του γόνατος και του ισχίου.

  Και ενώ η ανάπαυση είναι σημαντική για την ανάκαμψη, κάνοντας μια ελαφριά άσκηση για να ενεργοποιήσετε τους μυς σας βοηθάει να μειώσετε την πραγματική αίσθηση του πόνου. Αυτό πιθανό συμβαίνει λόγω της ώθησης στην κυκλοφορία, καθώς και της παραγωγής ενδορφινών ακόμα και κατά τη διάρκεια της άσκησης.

  Το κλειδί εδώ είναι η ελαφριά άσκηση. Αυτό δεν είναι μια κανονική προπόνηση σας, γι ‘αυτό πρέπει να ξεκινήσετε αργά και να μην κάνετε τίποτα δύσκολο. Αυτό σημαίνει κάτι σαν μια βόλτα ή ένα αργό βάδισμα για 20 λεπτά.

 2. Αλλάζετε συνέχεια τις ασκήσεις σας
  Έχετε παρατηρήσει ποτέ τον άντρα που μπαίνει στο γυμναστήριο, κοιτάζει γύρω και στη συνέχεια παίρνει τυχαία μερικά κιλά για να κάνει; Είναι πιθανώς ο ίδιος τύπος που αλλάζει την προπόνησή του κάθε φορά που πάει στα βάρη. Και ενώ το να αλλάζετε το πρόγραμμα της προπόνησής σας περιστασιακά είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων σας, ανακατεύοντας συνέχεια διαφορετικά προγράμματα πάρα πολύ μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες.

  Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί σε μια προπόνηση, και όταν το κάνει, οι μύες σας θα προσαρμοστούν στη δραστηριότητα και δεν θα βιώσετε πια το ίδιο επίπεδο πόνου.

  Εάν αλλάζετε συνεχώς τις ασκήσεις σας, θα δίνετε στους μυς σας νέα ερεθίσματα και δεν θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν σε κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα, έτσι θα βιώνετε όλο και περισσότερο.

  Ακούστε το σώμα σας. Αν πονάτε συνεχώς και κάνετε πάντα αλλαγές στην προπόνηση σας, χαλαρώστε τις αλλαγές. Αφήστε τους μύες και τις αρθρώσεις να προσαρμοστούν σε ένα είδος προπόνησης και σε ασκήσεις πριν προσθέσετε οτιδήποτε άλλο.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!