Ήρθε ο χειμώνας και πρέπει να βρούμε ένα συναφές άθλημα για να μείνουμε σε φόρμα. Το χιονοδρομικά αθλήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διατηρήσετε την ευεξία σας, επισκεπτόμενοι κάποιον από τους χιονοδρομικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Ένα τέτοιο άθλημα είναι το σκι.

Το σκι είναι από τα αθλήματα που απαιτούν καλό και αξιόπιστο εξοπλισμό, για να διευκολύνεται η ευκολία των κινήσεων και η αντοχή στο κρύο. Σημαντική είναι επίσης και η ενδυμασία, για να διατηρείται σωστή θερμοκρασία στο σώμα. Υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσετε ή και να νοικιάσετε εξοπλισμό, σε αρκετά οικονομικές τιμές.

Το σκι χρειάζεται σίγουρα ισορροπία. Τα πόδια πρέπει να είναι παράλληλα με τους ώμους. Το βάρος του σώματος πρέπει να πέφτει σε ελαφρώς λυγισμένα γόνατα. Το σώμα πρέπει επίσης να είναι σε όρθια θέση και τα χέρια κοντά στο σώμα και σηκωμένα μπροστά. Σημαντικό είναι να μπορείτε να φρενάρετε. Σε πρώτη φάση, αυτό μπορεί να γίνει σχηματίζοντας ένα «Λ» με τα πέδιλα. Να έχετε υπόψιν σας τα παρακάτω μυστικά:

  • Διατροφή στο βουνό: Δώστε μεγάλη σημασία στη διατροφή σας, όταν θα είστε στο βουνό και έχετε σκοπό να περάσετε πολλές ώρες εκεί. Εξοπλιστείτε οπωσδήποτε με νερό και κάποιο υγιεινό σνακ.
  • Επιλογή πίστας: Η πίστα θα πρέπει να είναι συμβατή με το επίπεδό σας. Μην σταματάτε στη μέση της πίστας και μην ξεφεύγετε από τα όριά της.
  • Ευλυγισία: Αν κάνετε γιόγκα ή αεροβική γυμναστική, θα έχετε ένα σίγουρο πλεονέκτημα.
  • Προθέρμανση: Φροντίστε να κάνετε ένα καλό ζέσταμα πριν τις εξορμήσεις σας.
  • Τεχνική: Μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός δασκάλου ή κάποιας εξειδικευμένης σχολής για να αποκτήσετε σωστή τεχνική.
  • Φυσική κατάσταση: Η πρότερη καλή φυσική κατάσταση θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τους τραυματισμούς.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!