Συχνά έχουμε την αίσθηση πως κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά αυτό το επίμονο λίπος δεν φεύγει. Υπάρχουν πολλές κακές συνήθειες που μπορεί να εμποδίζουν την καύση του λίπους και ίσως να μην τις γνωρίζουμε. Να μερικές από αυτές:

  1. Δεν προσέχουμε το μέγεθος των μερίδων

Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς, ότι επειδή τρώει κάτι υγιεινό, μπορεί να τρώει όσο θέλει. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή κάτι είναι υγιεινό, δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσέχουμε τις ποσότητες. Δεν είναι σωστό να νιώθουμε πεινασμένοι και να μην καλύπτουμε αυτήν την όρεξη, αλλά αν τρώμε υγιεινά τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας και δεν παρακολουθούμε το μέγεθος των μερίδων μας, μπορούμε εύκολα να πάρουμε βάρος και να αποθηκεύσουμε επιπλέον λίπος. Οι ξηροί καρποί είναι το τέλειο παράδειγμα: ενώ είναι μια πηγή καλού λίπους και πρωτεΐνης, είναι επίσης εξαιρετικά πυκνοί σε θερμίδες και είναι πάρα πολύ εύκολο να φάμε περισσότερους επειδή έχουν ωραία γεύση.

  1. Καταναλώνετε θερμίδες από υγρά

Εάν πίνετε πολύ καφέ, τσάι, χυμό ή προτιμάτε τα ανθρακούχα αναψυκτικά, τότε μπορεί να βγαίνετε εκτός θερμιδικών ορίων μόνο από τα υγρά. Οι υγρές θερμίδες είναι επίσης κενές θερμίδες και αν δεν προέρχονται από χυμούς δεν παρέχουν καμία θρεπτική αξία στον οργανισμό.

  1. Έχετε φτάσει σε τέλμα στην προπόνησή σας

Το σώμα σας θα συνηθίσει οποιοδήποτε είδος άσκησης κάνετε, οπότε αν κάνετε συνεχώς το ίδιο πράγμα, μέρα με τη μέρα το σώμα σας δεν θα ανταποκρίνεται με τον τρόπο που ανταποκρινόταν στην αρχή. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αλλάζουμε τις προπονήσεις μας σε τακτική βάση.  Έτσι, θα είστε σε θέση για όλο και πιο πολύπλοκες και προκλητικές ασκήσεις.

  1. Ασυναίσθητο φαγητό

Είναι πολύ εύκολο να τρώμα ασυναίσθητα. Είμαστε τόσο αφοσιωμένοι στην τεχνολογία που δεν δίνουμε πολλή προσοχή στο τι βάζουμε στο στόμα μας. Θα εκπλαγείτε με το πόσο πολλοί άνθρωποι παίζουν με τα τηλέφωνά τους, στο Facebook ή γενικά τον υπολογιστή, ενώ τρώνε ασύστολα. Το πρόβλημα με την ασυναίσθητη διατροφή είναι ότι δεν δίνετε σημασία στο πόσο τρώτε και μπορεί εύκολα να ξεφύγετε στην ποσότητα. Βεβαιωθείτε ότι όταν κάθεστε να φάτε ένα γεύμα, επικεντρώνεστε σε αυτό και μόνο.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!