Σχετίζονται τα ζώδια με την ελληνική μυθολογία;

Σχετίζονται τα ζώδια με την ελληνική μυθολογία;

Έντονα φθινοπωρινά χρώματα έχει η Πανσέληνος στις 11 μοίρες του Ταύρου. Έχει αυτή την ανάπαυλα και ελαφρά μελαγχολία που φέρνει η μεταβατική περίοδος που αρχίζει να μεταμορφώνει τη φύση προς την κρύα στασιμότητα του χειμώνα. Το φεγγάρι θα φαίνεται θεαματικό στο δυτικό ορίζοντα λίγο πριν την ανατολή του Ηλίου, λίγο άβολη η ώρα βέβαια για ρομαντικές θεάσεις και νοσταλγία για αισθήματα που σύντομα θα καταλαγιάσουν, κάτι που συμβολίζεται από την δύση ενός πλανήτη, στην  συγκεκριμένη περίπτωση του φεγγαριού.  Η ολόλαμπρη ανατολή του Ηλίου γεμάτη φως και ενέργεια, αμέσως μετά την κορύφωση της Πανσελήνου συμβολίζει την ορμή της ζωής που μας ζητά να ξεχυθούμε στην δραστηριότητα της ημέρας πέρα από το τι αισθανόμαστε  και τις ευαισθησίες που έχουμε

Η Αφροδίτη σε ηλιακή ανατολή που σημαίνει ότι μόλις άρχισε να φαίνεται για λίγο πριν την ανατολή του Ηλίου είναι μια πάρα πολύ ευνοϊκή ένδειξη. Σημαίνει καινούργια τύχη, ένας νέος αέρας ευτυχίας και άνεσης  Και όχι  Μονό!  Έχει και καλύτερο! Στην επόμενη Νέα Σελήνη  στις 18 Νοέμβριου καθότι ο Ήλιος θα έχει προχωρήσει 14 μοίρες  ο ανατολικός ορίζοντας θα είναι μαγευτικός και αγγελιοφόρος αρκετής ευνοϊκής ενέργειας των πλανητών στην ζωή μας.  Ο Δίας θα φαίνεται επίσης μαζί με την Αφροδίτη και τον Άρη να αιωρούνται πάνω από τον ανατολικό ορίζοντα λίγο πριν την ανατολή.  Αυτός ο συνδυασμός σηματοδοτεί άπλετη τυχερή ενέργεια και πολύ δυναμισμό που έρχεται από την επίδραση του Άρη που θα μας παρακινεί να αρπάξουμε την τύχη μας από τα μαλλιά,  περίπου όπως ο Δίας στην μυθολογία βουτούσε τις ερωμένες του!

Η τελευταία έκφραση μας παρακινεί να αναφέρουμε κάτι σημαντικό που άφορα την αστρολογία και την ελληνική μυθολογία. Η αστρολογία θα ταν κενή περιεχόμενου χωρίς την ελληνική μυθολογία. Ιδιαίτερα εμπλουτισμένη είναι βέβαια και η Αιγυπτιακή μυθολογία και αυτή της Μεσοποταμίας, και άλλες ανά τον κόσμο όπως η Ινδική αλλά είναι κυρίως μεταφυσικές με μεγάλο βαθμό θεολογίας και αοριστίας. Η ελληνική όμως έχει κάτι το μοναδικό.  Οι Θεοί είναι αρχέτυπα άμεσα συσχετισμένα με τον άνθρωπο και τον κόσμο του, είναι προσγειωμένοι, δεν αιωρούντε στα σύννεφα. Γι αυτό έχουμε πολλές συνευρέσεις ανθρώπων και θεών σε πολλά επίπεδα,  είναι απλά η ανθρώπινη εμπειρία των αρχέτυπων.  Ο Δίας ήταν ο αρχηγός των Ολύμπιων θεών, όπως ο πλανήτης Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης στο  ηλιακό μας σύστημα. Ο Θεός Δίας δεν είχε αφήσει σε χλωρό κλαρί θέα και θνητή από τις σεξουαλικές ορέξεις του.  Άμα κοιτάξουμε από κοντά, από αυτές τις επαφές γεννιόντουσαν ήρωες που σηματοδότησαν εποχές στην μυθολογί8α όπως ο Ηρακλής για παράδειγμα. Ο πλανήτης Δίας συμβολίζει την πολλή τύχη, την εξάπλωση, την γενναιοδωρία, την αύξηση, το αίσθημα που μας κάνει να αυξηθούμε προς κάτι μεγαλύτερο. Κάτι παρόμοιο με τη δράση του Θεού Δία που εμπλούτιζε τον κόσμο με θεϊκά γονίδια.

Ακριβώς έτσι δώσαμε χαρακτηριστικά και συμβολισμό στους πλανήτες, απλά εφαρμόζοντας τις ιστορίες των θεών από την ελληνική μυθολογία. Αυτή είναι βασικά η αστρολογία, παρατήρηση της δυναμικής κίνησης των αρχέτυπων μέσω της κίνησης των πλανητών όπως τα συνέλαβε η ελληνική μυθολογία, η οποία ήταν απλώς βαθιά ψυχολογία σε μια έκφραση που η μοντέρνα λογική αδυνατεί να συλλάβει. Ο Γιούγκ με τα αρχέτυπά του απλά ξαναέφερε στο προσκήνιο μια αλήθεια που την είχαμε ξεχάσει. Η ελληνική μυθολογία και το δωδεκάθεο απλά ήταν ένα επίπεδο ψηλότερο από την νοημοσύνη της μεταχριστιανικής εποχής για να εκτιμηθεί. Όχι ότι ο χριστιανισμός φταίει, όλη η παρακμή είχε αρχίσει με τους σοφιστές και το παζάρεμα της  λογικής, κάτι που άφηνε πίσω το ουράνιο και τα αρχέτυπα. Με τους Ρωμαίους ο ανθρώπινος νόμος έγινε η κυρίαρχη νοημοσύνη. Πριν η νοημοσύνη έλεγε «Οις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πατρίς». Κάνα 2 σοφιστές μαθητές του Σωκράτη ήταν στην ολιγαρχία των Σπαρτιατών που διοικούσε την Αθήνα μετά την ήττα της στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Με άλλα λόγια τα κάναμε πλακάκια με τους κατακτητές ή με τους δανειστές που βρήκαν τους μοντέρνους ντόπιους ριψάσπιδες και προδότες για τα τοκογλυφικά τους συμφέροντα να πάρουν τα λεφτά τους πέρα από κάθε ρίσκο που οι ίδιοι πήραν. Γι΄ αυτό οι Θερμοπύλες έγιναν τέτοιο σύμβολο.

Ξένε ανήγγειλε  στους Λακεδαιμόνιους ότι εδώ πέσαμε επειδή πιστεύαμε στα ρήματα τους.  Είναι οι αρχές, τα αρχέτυπα και η πίστη σε αυτά που πρέπει να καθορίζουν την επιλογή των ανθρώπων και όχι η υποκρισία της παραποίησης. Οι Έλληνες είδαν τους πλανήτες σαν το κατάλληλο μέσο για να απεικονίσουν την αρχετυπική αντίληψη της ζωής, γιατί ήσαν εκεί ψηλά, σαν τα ιδεώδη.

Η αστρολογία για να δουλέψει θέλει και πεποίθηση από την ανθρώπινη πλευρά και εκεί ακριβώς είναι δίκοπο μαχαίρι. Πρόσεχε τι δέχεσαι και τι παραδέχεσαι, είναι μια δυναμική σχέση. Εάν λες ότι ένας πλανήτης έχει άσχημη επίδραση η μισή ζημιά έχει γίνει. Εάν λες ότι έχει ευνοϊκή επίδραση η μισή ωφέλεια είναι εκεί. Γι΄αυτό η αστρολογία έπεσε σε δυσμένεια, καθότι οι αστρολόγοι σαν μαύροι μάγοι προέβλεπαν κάθε κακό. Και ξέρετε γιατί το έκαναν; Γιατί η καταστροφολογία πουλάει πολύ στην πολιτική, τη θρησκοληψία, την οικονομία και κάθε είδους πρόβλεψη. Κάτι σαν ημερήσια νέα. Αισθάνεσαι ότι οι παρουσιαστές είναι σε οργασμική κατάσταση όταν αναγγέλλουν τα δραματικά νέα.

Θέλει πολύ εργασία να δούμε ότι τουλάχιστον η αστρολογία μας διασκεδάζει όταν μας λέει ότι όλα θα πάνε καλά, μας φέρνει μια προοπτική πέρα από το λογικό μας κατεστημένο και αυτό μας αναζωογονεί κατά κάποιο τρόπο