Συμβουλές για την αντιμετώπιση του καψίματος

Συμβουλές για την αντιμετώπιση του καψίματος

Σε ένα τέλειο, παράλληλο σύμπαν θα θυμόμασταν να φοράμε αντηλιακό καθημερινά, να το ανανεώνουμε συχνά και φυσικά να καθόμαστε στη σκιά. Αλλά είμαστε όλοι άνθρωποι, και μερικές φορές, κακά πραγματάκια συμβαίνουν. 

Εάν λοιπόν και εσείς έχετε μετατραπεί σε αστακός σας έχουμε την ιδανική θεραπεία βήμα προς βήμα. 

 1. Πηγαίνετε αμέσως σε σκιερό μέρος
  Αυτό φαίνεται προφανές, αλλά μόλις δείτε ότι αρχίσετε να κοκκινίζετε μαζέψτε τα πάντα  και αναζητήστε σκιά. Κατά προτίμηση πηγαίνετε σε κάποιο εσωτερικό χώρο. Προφανώς συνεχίστε να αποφεύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο μέχρι να θεραπευτεί το έγκαυμα.

   

 2. Κάνε ένα ντουζ
  Το ξέπλυμα με δροσερό νερό παρέχει άμεση ανακούφιση, οπότε κατευθείαν στο ντουζ. Επιπρόσθετα, το νερό βοηθά την περιοχή να παραμείνει ενυδατωμένη.

   

 3. Ώρα για λοσιόν/κρέμα
  Ενώ το δέρμα είναι ακόμη υγρό, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα με αλόη βέρα. Επαναλάβετε μερικές φορές την ημέρα έως ότου το έγκαυμα θεραπευτεί.

  Αποφύγετε τις λοσιόν με πετρέλαιο, οι οποίες μπορούν να παγιδεύουν θερμότητα στο δέρμα. Επίσης, μην εφαρμόζετε προϊόντα που περιέχουν λιδοκαΐνη και βενζοκαϊνη, τα οποία είναι τοπικά αναισθητικά. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να αντιδράσουν σε αυτά τα προϊόντα, προκαλώντας περαιτέρω φλεγμονή και δυσφορία του δέρματος.

   

 4. Πάρτε μερικά χάπια
  Έχετε πρόβλημα να εστιάσετε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το δέρμα σας; Πάρτε κάποιο αναλγητικό. Βοηθά στην ανακούφιση του πόνου και στη μείωση του πρηξίματος. Απλά προσπαθήστε να το πάρετε με ένα γεύμα για να αποφύγετε τον ερεθισμό του στομάχου ή τα έλκη.

   

 5. Κρυώστε το
  Εάν το κάψιμο σας είναι τοπικό, οι κρύες κομπρέσες είναι ακριβώς αυτό που θέλετε. Προτείνεται η απορρόφηση ενός υφάσματος σε ίσες ποσότητες ψυχρού γάλακτος και παγωμένου νερού. Στη συνέχεια πιέστε το πανί στην περιοχή έως ότου το ύφασμα δεν είναι πια δροσερό. Επαναλάβετε για συνολικά τρεις συμπιέσεις. Η δροσιά, τα επίπεδα pH και οι πρωτεΐνες του γάλακτος βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος.

   

 6. Μην πειράζετε τις φουσκάλες
  Για σοβαρά ηλιακά εγκαύματα που έχουν ως αποτέλεσμα φουσκάλες ή απολέπιση του δέρματος, αντισταθείτε στην επιθυμία να τα πειράξετε. Αυτό θα προκαλέσει περισσότερη ερεθιστικότητα, θα παρατείνει την αποκατάσταση και ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μόλυνση.

   

 7. Καλυφθείτε & χαλαρώστε
  Αν πρέπει να επιστρέψετε στον ήλιο πριν από τη θεραπεία του εγκαύματος, επιλέξτε υπεριώδη προστατευτική ενδυμασία και καπέλα. Αποφύγετε τα κολλητά παντελόνια, τζιν και γενικά τα κολλητά ρούχα. Μπορούν να σας κάνουν πιο επιρρεπείς στο ξεφλούδισμα, ενώ τα συνθετικά υλικά μπορούν να ερεθίσουν το τρυφερό σας δέρμα. Φορέστε φαρδιά, αναπνεύσιμα ρούχα από βαμβάκι ή λινό. 
Lifeme

Healthy is the new Sexy!