Ζάχαρη  ή τεχνητά γλυκαντικά; Αν και όλοι γνωρίζουμε την έκφραση «γλυκός σαν ζάχαρη», εντούτοις η κατανάλωσή της καραδοκεί κινδύνους. Η παχυσαρκία είναι ένας από αυτούς, καθώς έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας. Ολοένα και περισσότεροι από εμάς έχουν στραφεί σε άλλου είδους τεχνητά γλυκαντικά, τα οποία όμως, δεν αποτελούν και την πιο φυσική και …φιλική λύση για τον οργανισμό μας. Ωστόσο, η στέβια, η φυσική επιλογή για γλυκιές καθημερινές απολαύσεις, αποκτάει στο ντουλαπάκι της κουζίνας μας τη θέση που της αξίζει!

Απόλυτα φυσικό γλυκαντικό

Η στέβια είναι ένα θαμνοειδές φυτό, τα φύλλα του οποίου είναι γλυκά και παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν σε τρόφιμα και ροφήματα από λαούς της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Πλέον, η στέβια καταναλώνεται από χώρες του σύγχρονου κόσμου.

Χωρίς θερμίδες!

Με μια ελαφριά επεξεργασία, δίνονται οι γλυκοζίτες στεβιόλης, η τελική φυσική γλυκαντική ύλη, που είναι μέχρι 300 φορές πιο γλυκειά από την κοινή ζάχαρη, χωρίς όμως περιττές θερμίδες. Έτσι, η στέβια αποτελεί το ιδανικό γλυκαντικό για τη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Για γερά δόντια!

Σε αντίθεση με τη ζάχαρη, δεν προκαλεί τερηδόνα στα δόντια. Αντιθέτως, βοηθάει στην πρόληψη και την καταπολέμηση της πλάκας και συμβάλλει τα μέγιστα σε αστραφτερά και …γλυκά χαμόγελα!

Ασφαλής η χρήση της!

Μελέτες φορέων ανά τον κόσμο, όπως η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων κι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχουν δείξει ότι η στέβια μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πάσχοντες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, γιατί μεταβολίζεται στον οργανισμό, χωρίς να επηρεάζει ιδιαίτερα το σάκχαρο του αίματος και χωρίς να απαιτεί την παραγωγή ινσουλίνης. Παράλληλα, οι γλυκοζίτες αποβάλλονται από το πεπτικό και το ουροποιητικό, χωρίς να συσσωρεύονται. Η στέβια δεν είναι τοξική, καρκινογόνα  ή γονιδιοτοξική, κι επομένως είναι ασφαλής για τις εγκύους και τα παιδιά, ενώ ήδη η χρήση της σε τρόφιμα και ποτά έχει εγκριθεί από την Ε.Ε. από το 2011.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!