Σπιτικό γάλα αμυγδάλου

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου

Το γάλα αμυγδάλου είναι πολύ γνωστό, ακόμα και ο μη φυτοφάγοι το γνωρίζουν και ενδεχομένως να το έχουν δοκιμάσει έστω και μια φορά κυρίως σε περιόδους νηστείας.  

Είναι μια εξαιρετική βάση για milkshakes,smoothies, τυριά και άλλα πολλά.  Στα υπέρ του είναι ότι χωνεύεται πολύ εύκολα, δεν περιέχει χοληστερίνη κορεσμένα λιπαρά, γλουτένη και λακτόζη αλλά ακόρεστα λιπαρά που σημαίνει ότι βοηθά στην μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. 

Την πάστα που μένει μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε κέικ, cheesecake, φυτικά τυριά, ακόμη και να την αναμίξετε μεφρούτα και μέλι ή να προσθέσετε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και κάποιο μυρωδικό και να την απλώσετε σε παξιμάδια. 

 

Υλικά: 

  • 500 γρ νερό 
  • 100 γρ. Αμύγδαλα (ανάλατα και άψητα-με ή χωρίς φλούδα) 

 

Εκτέλεση: 

  1. Αν τα αμύγδαλα είναι με φλούδα, τους βάζουμε ζεστό νερό και όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε. 
  2. Εφόσον ξεφλουδίσαμε τα αμύγδαλα, τα αφήνουμε να μουλιάσουν στο νερό για 10-12 ώρες. 
  3. Βάζουμε τα αμύγδαλα και το νερό στο οποίο μούλιασαν στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. 
  4. Σουρώνουμε και διατηρούμε το φυτικό μας γάλα στο ψυγείο για 2-3 μέρες