Ετοιμάζονται μέσα σε 15 λεπτά! Αν θέλετε να τα σερβίρετε σε τραπέζι μπορείτε να έχετε φτιάξει το μείγμα από πριν και να το διατηρήσετε στο ψυγείο. 

ΥΛΙΚΆ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΙΚΆ ΣΟΥΦΛΈ) 

  • 4 σύκα 
  • 5 κτ σούπας ωμή σκόνη κακάο 
  • 4 κτ σούπας λάδι καρύδας (περίπου 75γρ) 
  • 5 κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου 
  • 1 κτ γλυκού απόσταγμα ή τρίμματα βανίλιας μαγαδασκάρης 
  • ¼ κτ γλυκού μαγερική σόδα 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 3 αυγά 

 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ 

  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Λιώνεις το λάδι καρύδας σε ένα μπρικάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτεις το κακάο, τη σόδα, τη βανίλια και το σφένδαμο και ανακατεύεις καλά.. 
  3. Χτυπάς με σύρμα σε ένα μπολ τα 3 αυγά και στη συνέχεια προσθέτεις τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύεις. 
  4. Πλένεις καλά τα σύκα, τα σκουπίζεις με μια χαρτοπετσέτα για να φύγουν τα νερά και τα χαράζεις στα τέσσερα για να ανοίξουν στη μέση. 
  5. Τοποθετείς κάθε σύκο στο κέντρο ενός πυρίμαχου σκεύος για σουφλέ, με την ανοιγμένη πλευρά να κοιτάει προς τα πάνω και καλύπτεις με το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Δε καλύπτεις μέχρι το χείλος καθώς θέλεις λίγο χώρο για το σουφλέ που θα φουσκώσει. 
  6. Βάζεις τα σκεύη σουφλέ σε μια μεγάλη σχάρα ή πυρέξ (για να χρησιμεύσει σαν δίσκος και να τα μπαινοβγάζεις εύκολα από το φούρνο). 
  7. Ψήνεις αυστηρά για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν αρκετά αλλά να μην είναι ακόμα υγρά όταν κουνάς το δίσκο. Προσοχή, μη τα αφήσεις παραπάνω γιατί θα στεγνώσουν και θα πεις αντίο στη καρδιά από λιωμένη σοκολάτα. 
  8. Καταναλώνονται επιτόπου. 
The Saucha Life

Healthy Food Blogger of The Saucha Life