Yλικά για 2 μερίδες:

  • 4 κούπες λαχανίδα ή kale (ή άλλη πράσινη σαλάτα)
  • 80 γρ. χαλούμι
  • 40 γρ. καρύδια
  • 2 βολβούς παντζαριού βρασμένους ή ψημμένους
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 4 κ.σ. μπαλσάμικο
  • χυμό από ¼ ροζ γκρέιπφρουτ
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το χαλούμι σε μακρόστενες φέτες και το ψήνουμε σε σχάρα, στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Σε κατσαρόλα βράζουμε τη λαχανίδα για περίπου 10 λεπτά για να ξεπικρίσει, τη σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χοντροκόβουμε τα καρύδια με το χέρι μας και σε τηγάνι τα καραμελώνουμε με 1 κ.γ. μέλι.
  4. Σε ένα μικρό μπολ ή βαζάκι, αναμειγνύμουμε το υπόλοιπο μέλι, το χυμό γκρέιπφρουτ, το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη λαχανίδα, τα παντζάρια κομμένα σε μικρά κομματάκια, το ψημένο χαλούμι, τα καρύδια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  6. Ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού τα υλικά και σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (½ συνταγή)

Ενέργεια: 177 kcal

Υδατάνθρακες: 22 γρ.

Πρωτεΐνη: 6.4 γρ.

Λιπαρά: 8 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 5.1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 5.5 γρ.

Μάνος Δημητρούλης

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
www.dietstories.gr