Υλικά για 4 μερίδες: 

  • 1 κούπα κινοα 
  • 1 κούπα κατεψυγμένο αρακά 
  • 50 γρ. αποξηραμένα goji berries 
  • 50 γρ. κομμένα κάσιους 
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο 
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο 
  • 60 ml σάλτσα σόγιας 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 

 

Εκτέλεση 

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 2 κούπες νερό και το φέρνουμε σε βρασμό. Ρίχνουμε την κινόα, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά ή μέχρι η κινόα να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τον αρακά για 15-20 λεπτά και τον σουρώνουμε.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κινόα, τον αρακά και όλα τα υπόλοιπα συστατικά της σαλάτας.

 

 

Πηγή: dietstories.gr

Μάνος Δημητρούλης

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
www.dietstories.gr