Με όποιο τρόπο και να αποφασίσεις να βάψεις τα μαλλιά σου είτε μόνη σου, είτε κάποια φίλη είτε κάποιος επαγγελματίας κομμωτής πάντα είναι νόμος, λίγη από τη βαφή θα καταλήξει στην επιδερμίδα σου. Όποιος πει ότι έχει βάψει μαλλιά και δεν έχει βρει βαφή, έστω και μια σταγόνα, στο μέτωπο, τα μάγουλα ή γύρω από το τριχωτό του κεφαλιού έχει μαγικές δυνάμεις και το αποτρέπει. Οι υπόλοιποι λοιπόν πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ να μην υπάρξει κάποιος μεγάλος λεκές από βαφή στο πρόσωπό μας και αν υπάρξει πρέπει να παλέψουμε για να φύγει.  

Όπως εξηγούν ειδικοί η χρωστική ουσία στη βαφή μαλλιών έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει μέσα από την εξωτερική στοιβάδα στην επιδερμίδα των μαλλιών και να παραμείνει εκεί, δίνοντας μακροχρόνιο χρώμα στα μαλλιά. Εάν πέσει στο δέρμα, μπορεί επίσης να διεισδύσει μέσω του εξωτερικού στρώματος του, προκαλώντας μια ημι-μόνιμη απόχρωση στο δέρμα. Γι΄αυτό την επόμενη φορά πριν αποφασίσεις να ρετουσάρεις λίγο τις ρίζες σου ή να βάψεις όλα σου τα μαλλιά ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips. 

 

Μάθε τους κινδύνους
Η βαφή στο δέρμα σου είναι, ως επί το πλείστον, μια αισθητική ενόχληση. Τις περισσότερες φορές είναι απλώς ένα αισθητικό ζήτημα, αλλά σπάνια μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς ερεθισμούς ή ακόμα και αλλεργίες. 

Είναι επίσης σημαντικό να έχεις κατά νου ότι ορισμένες τοπικές θεραπείες μπορεί να σου προκαλέσουν ερεθισμό από τη βαφή. 

Ενώ όλοι οι τύποι δέρματος κινδυνεύουν εξίσου με τη βαφή του δέρματος, εάν χρησιμοποιείς τοπικά ρετινοειδή ή προϊόντα όπως αλφα- ή β-υδροξυ οξέα, το δέρμα μπορεί να κινδυνεύει περισσότερο από ερεθισμό από τη βαφή μαλλιών γιατί θα διεισδύσουν πιο εύκολα μέσω του δέρματος.  

 

Προετοίμασε την επιδερμίδα σου
Πριν από οποιαδήποτε βαφή, προστάτευσε τις περιοχές του δέρματος που είναι πιθανότερο να έρθουν σε επαφή μαζί της, όπως η γραμμή των μαλλιών, οι πλάτες των αυτιών και το πίσω μέρος του λαιμού. Μια αποφρακτική αλοιφή κάνει τη δουλειά. 

Αν δεν διαθέτεις μια όμως υπάρχει απλή λύση. Εφάρμοσε ένα μικρό κομμάτι ελαίου καρύδας γύρω από τη γραμμή των μαλλιών πριν εφαρμόσεις χρώμα για να σταματήσεις τη δημιουργία οποιουδήποτε λεκέ προτού συμβεί.  

 

Αφαίρεσε τη βαφή από το δέρμα σου όσο πιο γρήγορα γίνεται
Όσο πιο γρήγορα την αφαιρέσεις τόσο το καλύτερο και πιο εύκολο για εσένα είναι. Αν η βαφή δεν βγαίνει με ένα καθαριστικό σαπούνι, είναι εύκολο να την αφαιρέσετε βαφή με ένα τόνερ προσώπου ή κάτι αλκοολούχο. 

 

Φέρσου με προσοχή στο δέρμα σου μετά την βαφή
Τα καθαριστικά και το αλκοόλ μπορούν να ταλαιπωρήσουν το δέρμα σου περισσότερο από την βαφή που προσπαθείς να απομακρύνεις. 

Ειδικά μετά τη χρήση αλκοόλης στο δέρμα, είναι σημαντικό να αποκατασταθεί το φράγμα του δέρματος με μια ενυδατική κρέμα. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις  ένα προϊόν με βάση τη βαζελίνη, καθώς σχηματίζει μια προστατευτική σφραγίδα πάνω στο δέρμα.  

  

Αν δεν φύγει τελείως η βαφή μην τρελαθείς
Εάν παρόλα τα τεχνάσματα η βαφή μείνει στο δέρμα σου μην τρελαθείς. Θα μείνει χρωματισμένη η επιδερμίδα σου τόσο καιρό όσο και τα μαλλιά σου. Καθώς τα κύτταρα στο πρόσωπό σου αναπλάθονται το πολύ σε 2 εβδομάδες θα έχει εξαφανιστεί. 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!