Το συγκεκριμένο πρωινό είναι απ αυτά που λες ότι θα μπορούσε εύκολα να σερβιριστεί και για γλυκό. Γνωρίζατε ότι τα σύκα εκτός από νόστιμα είναι και πλούσια πηγή ασβεστίου συνεισφέροντας στην υγεία των κοκάλων και ότι επίσης τα σύκα μειώνουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα όντας καλός σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς;  Οπότε ο συνδυασμός των σύκων με το ταχίνι, που είναι άλλη πλούσια πηγή ασβεστίου, κάνουν αυτή τη συνταγή βάλσαμο για τα κόκαλα.  Και ο συνδυασμός των δυο τους γίνονται μια απολαυστική κρέμα που όμοια της δεν υπάρχει! Μου περίσσεψε μάλιστα λίγη και την άπλωσα στις κυριακάτικες τηγανίτες μου. Χρησιμοποίησα γιαούρτι καρύδας που βρίσκω αγοραστό στην Αγγλία, και είναι μακράν το πιο γευστικό γιαούρτι που έχω δοκιμάσει αλλιώς αντικαταστήστε με κανονικό. 

ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ 1 ΜΕΡΊΔΑ 

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΈΜΑ: 

  • 2-3 φρέσκα σύκα, καθαρισμένα 
  • 2 κτ σούπας ταχίνι 
  • 2 κτ γλυκού μέλι 
  • 5 κουταλιές σούπας γιαούρτι καρύδας 
  • Μια χούφτα καρύδια σπασμένα 
  • 1 σύκο κομμένο σε κομματάκια για γαρνίρισμα 

 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ 

  1. Βάζετε όλα τα υλικά για τη κρέμα σε επεξεργαστή τροφίμων τύπο μούλτι. Αν θέλετε προσθέτετε μέλι για να γίνει πιο γλυκό.  
  2. Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν θέλετε να κάνετε τη κρέμα πιο λεπτόρρευστη. 
  3. Βάζετε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι, ρίχνετε τη κρέμα από πάνω και γαρνίρετε με τα σπασμένα καρύδια. 
The Saucha Life

Healthy Food Blogger of The Saucha Life