Κινόα για πρωινό; Ν Α Ι και το λατρεύουμε. Εύκολη, γρήγορη και θρεπτική χορτοφαγική συνταγή και χωρίς γλουτένη! Η συγκεριμένη συνταγή είναι αγαπημένη και εμπεριέχει γεύσεις που σε «ξυπνάνε» χωρίς τις έξτρα θερμίδες που μπορείς να πάρεις εύκολα από έτοιμα επεξεργασμένα δημητριακά πρωινού. Ιδανικό αν σε περιμένει δύσκολη ημέρα στο γραφείο, ο προπονητής σου ή ο μικρός σου μπόμπιρας είναι φρέσκος και έτοιμος για παιχνίδι!

Υλικά για 3-4 μερίδες

  • 3/4 φλυτζανιού μαγειρεμένη κινόα
  • 1φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου ενισχυμένο με ασβέστιο
  • 1 κσ σπόρους κία μουλιασμένους σε νερό για 3-4 ώρες
  • 1/2 φρέσκια βανίλια
  • 1/2 κγ μοσχοκάρυδο, 1/2 κγ κανέλα
  • 1 πλακάκι σοκολάτας με όσο περισσότερο κακάο γίνεται!
  • ½ μπανάνα
  • 1κσ βιολογικό μέλι

 

Εκτέλεση

  1. Πάρτε τα αγαπημένα σας ποτήρια!
  2. Αναμίξτε την κινόα μαζί με το γάλα αμυγδάλου, την φρέσκια βανίλια, τα μπαχαρικά και τους σπόρους κία και βάλτε ίσες ποσότητες στα ποτήρια σας.
  3. Αφήστε το μίγμα σας όλο το βράδυ στο ψυγείο.
  4. Το πρωί απλά ψιλοκόψτε την μπανάνα, τρίψτε το πλακάκι σοκολάτας και προσθέστε το μέλι.

Το τέλειο πρωινό χωρίς γλουτένη!

 

Tip: Αν δεν έχει πήξει αρκετά η πουτίγκα, μπορείτε να προσθέσετε άλλη 1κσ κία σπόρους μιας και έχουν την ιδιότητα να «δέσουν» την πουτίγκα η απλά λίγη βρώμη.

Δέσποινα Μαρσέλου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή και στα αυτοάνοσα νοσήματα (B.Sc., M.Sc.)