Όλοι γνωρίζουμε το στερεότυπο που θέλει τους άνδρες να σκέφτονται το σεξ 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Είναι αλήθεια αυτό; Ερευνητές προσπάθησαν να διαπιστώσουν σε πρόσφατη μελέτη πόσες φορές οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες σκέφτονται το σεξ σε μια τυπική μέρα. Ο αστικός μύθος κατά τον οποίο οι άνδρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα μάλλον καταρρίπτεται.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sex, οι άνδρες σκέφτονται το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες, αλλά όχι κατά πολύ. Κατά μέσο όρο, οι άνδρες σκέφτονται το σεξ 19 φορές την ημέρα. Η μέση γυναίκα σκέφτεται το σεξ 10 φορές την ημέρα. Αν ένας άνθρωπος σκεφτόταν το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα, αυτό θα σήμαινε περισσότερες από 8.000 φορές την ημέρα, κατά τις 16 ώρες εγρήγορσης, σύμφωνα με το WebMD.

Η μελέτη είχε κι άλλα σημαντικά ευρήματα. Για παράδειγμα, υπήρχε αρκετή μεταβλητότητα μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων. Ενώ κάποιοι σκέφτονταν το σεξ μόνο λίγες φορές την ημέρα, κάποιοι άλλοι (άνδρες και γυναίκες) ξεπερνούσαν τις 100 φορές ημερησίως ή και περισσότερο. Καταλήγοντας, οι ερευνητές σημείωσαν επίσης, πως όσο πιο άνετα νιώθει κάποιος με τη σεξουαλικότητά του, τόσο πιο πιθανό ήταν να σκεφτεί το σεξ.

Πιστεύετε πως η έρευνα λέει αλήθεια; 😉

Δάφνη Δρεμέτσικα

Communications Specialist