Η φροντίδα του τατουάζ αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας μελάνωσης, ειδικά αν έχετε κάνει πρόσφατα καινούργιο τατουάζ. Μπορεί να θέλετε να το δείξετε σε όλους τους φίλους σας, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν βγαίνετε έξω για να αποφύγετε την έκθεσή του στον ήλιο. Συνίσταται να αφήσετε το τατουάζ να θεραπευτεί πλήρως πριν το εκθέσετε στον ήλιο. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν υπάρχουν ενδείξεις λοίμωξης, οίδημα ή πόνος.

Βήμα πρώτο

Τοποθετήστε έναν επίδεσμο σε όλο το τατουάζ για τις πρώτες 24 ώρες μετά το χτύπημα του. Μην αγγίζετε το τατουάζ ή μην το ακουμπάτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης.

Βήμα δεύτερο

Φορέστε ρούχα που καλύπτουν το τατουάζ όταν βγαίνετε στον ήλιο, μέχρι το τατουάζ και το δέρμα σας να επουλωθούν τελείως. Μην εκθέτετε το τατουάζ άμεσα στον ήλιο ή βάλτε αντηλιακό στο τατουάζ σας για τρεις εβδομάδες αφού το κάνατε.

Βήμα τρίτο

Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα αντηλιακού με 30 δείκτη προστασίας ή υψηλότερου πάνω στο τατουάζ σας, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό για όλα τα τατουάζ σας, όχι μόνο τα για τα καινούργια. Ο υπερβολικός ήλιος θα προκαλέσει ξεθώριασμα σε ένα τατουάζ οποιασδήποτε ηλικίας.

Βήμα τέταρτο

Κρατήστε το τατουάζ στεγνό για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες αφού το κάνετε. Μην κολυμπάτε ή μουλιάζετε το τατουάζ για πολύ ώρα, καθώς αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο ξεθωριάσματος, ειδικά όταν συνδυάζεται με τον ήλιο. Ένα σύντομο ντους δεν θα προκαλέσει προβλήματα.

Βήμα πέμπτο

Βάζετε αντηλιακό κάθε δύο ώρες, ειδικά εάν κολυμπάτε ή κάνετε μια δραστηριότητα που σας κάνει να ιδρώνετε υπερβολικά.

Tip: Αν ξοδεύετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας στον ήλιο, ζητήστε από τον tattoo artist να σας συστήσει που μπορείτε να αγοράσετε spray προστασίας του χρώματος.

Lifeme
Healthy is the new Sexy!