Φάρμακα 

Ορισμένα φάρμακα, όπως το Minoxidil (Rogaine) εγκρίνονται από τον Οργανισμό Ελέγχχου Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) για την τριχόπτωση των γυναικών. Μπορεί να την επιβραδύνουν ή να την σταματήσουν στις περισσότερες γυναίκες και μπορεί να βοηθήσουν τα μαλλιά να αναπτυχθούν. Αλλά τα οφέλη σταματούν όταν σταματάτε να το λαμβάνετε. 

 

Laser 

Οι συσκευές που εκπέμπουν φως λέιζερ χαμηλής ενέργειας μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων τριχών. Διατίθενται σε ορισμένες κλινικές και για οικιακή χρήση. Αρκετές έχουν εγκριθεί τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, και οι μελέτες δείχνουν ότι αποδίδουν. Αλλά μπορεί να χρειαστούν 2-4 μήνες πριν δείτε τα αποτελέσματα. Λάβετε υπόψη: Ο Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) δεν απαιτεί την ίδια αυστηρή δοκιμή για συσκευές όπως για τα φάρμακα. Η μακροπρόθεσμη ασφάλεια και τα αποτελέσματα δεν είναι γνωστά. 

 

Μεταμοσχεύσεις Μαλλιών σε Γυναίκες 

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη μετακίνηση των μαλλιών σε αραιές περιοχές του τριχωτού της κεφαλής από πληρέστερες περιοχές. Το πρόβλημα είναι ότι, η γυναικεία φαλάκρα των μοσχευμάτων προκαλεί λεπτά μαλλιά σε όλη την έκταση, οπότε τα καλά σημεία των μαλλιών μπορεί να είναι περιορισμένα. Λειτουργεί καλύτερα εάν η απώλεια μαλλιών σας προέρχεται από αρσενικό τύπο φαλάκρας ή ουλές. 

 

Προϊόντα και Συσκευές για την Τριχόπτωση 

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Internet θα σας εμφανίσει δεκάδες προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να σταματήσουν την τριχόπτωση ή αναγέννηση μαλλιών. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζουμε αν οι φωτογραφίες πριν και μετά έχουν ελεγχθεί. Για να διαπιστώσετε αν μια θεραπεία τριχόπτωσης λειτουργεί πραγματικά, επισκεφτείτε ή συμβουλευτείτε:  

  • Έναν δερματολόγο 
  • Το τμήμα των ιατρικών συσκευών του Οργανισμού Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA)  
  • Την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) 

 

Tips για Αδύναμα Μαλλιά  

Ρωτήστε τον κομμωτή σας. Μπορεί να σας προτείνει ένα κοντό κούρεμα, ένα διαφορετικό χτένισμα ή κάτι άλλο. Δοκιμάστε ένα προϊόν styling για λεπτά μαλλιά για να κρύψετε γυμνά σημεία. Εφαρμόστε το στις ρίζες και στη συνέχεια σκουπίστε απαλά για να χτίσετε τον όγκο. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν για λίγο πριν χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι. Ειδικά καλλυντικά μπορούν να καλύψουν τμήματα του τριχωτού της κεφαλής που είναι αραιά. Σκεφτείτε την θεραπεία κερατίνης. Το στατικό της φορτίο κάνει τα μαλλιά να φαίνονται παχύτερα και πιο υγιή. 

 

Πώς να Χειριστείτε τη Μεγάλη Απώλεια Μαλλιών; 

Μπορεί να είναι μια πρόκληση. Εάν οι λεπτές περιοχές είναι εύκολα εντοπισμένες, μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι μαλλιών  ή να φοράτε ένα μαντήλι ή ένα καπέλο. Οι περούκες καλής ποιότητας είναι πιο άνετες από ποτέ. 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!