Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί η επιθυμία για ένα λαμπερό μαύρισμα, που μαρτυρά ξέγνοιαστες ώρες κάτω από το χάδι του ήλιου. Όμως, όσο «χρήσιμος» είναι ο ήλιος για την ψυχική και σωματική υγεία μας, τόσο «επικίνδυνη» μπορεί να αποβεί η έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία χωρίς «προστασία».  Εκτός από «εξωτερική» κάλυψη με αντηλιακές και ενυδατικές κρέμες, φαίνεται ότι η ενίσχυση του οργανισμού «εσωτερικά» μπορεί να αποτελέσει μια πιο αποτελεσματική «ασπίδα» και να ενισχύσει την απόκτηση σοκολατένιου χρώματος.

Εκτός από αυξημένη ανάγκη για ενυδάτωση πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά την ηλιοθεραπεία, ο οργανισμός μας έχει εξίσου αυξημένη ανάγκη για θρεπτικά συστατικά, που θα καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες από την υπεριώδη ακτινοβολία, θα συμβάλλουν στην παραγωγή μελανίνης και θα συντελέσουν στη γρήγορη επούλωση τυχών εγκαυμάτων από τον ήλιο.

Είναι γεγονός, ότι το ιπποφαές μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην υγεία του δέρματος. Περιέχει περισσότερα από 190 φυτοθρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του υπεροξειδίου της δισμουτάσης (SOD), όντας το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό με ισχυρή αντιγηραντική δράση. Είναι μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, ακόμα περισσότερο και από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι. Η αντιοξειδωτική βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της βλάβης του δέρματος, να μειώσει τις ρυτίδες και να βελτιώσει τη συνολική υφή της επιδερμίδας, καθώς διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στο σχηματισμό κολλαγόνου. Το ιπποφαές περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ε, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και σημαντικές ποσότητες καροτενοειδών, όπως β-καροτένιο, λυκοπένιο, α-καροτίνη, ζεαξανθίνη και λουτεΐνη, των πρόδρομων μορίων της βιταμίνης Α, που αποτελούν το Α και το Ω για την διατήρηση της υγείας του δέρματος. Τα καροτενοειδή εναποτίθενται κάτω από την επιδερμίδα,  σχηματίζοντας ένα προστατευτικό τείχος εμποδίζοντας την είσοδο της υπεριώδους ακτινοβολίας στο εσωτερικό του οργανισμού και προστατεύοντας το δέρμα από τους διάφορους ερεθισμούς και τις πανάδες. Μαζί με το σελήνιο και το χαλκό, που περιέχονται στο ιπποφαές, ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης. Η μελανίνη είναι μια πολύ σημαντική χρωστική που προστατεύει τον οργανισμό από την επιβλαβή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Τέλος, το ιπποφαές έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και επουλωτική δράση, βοηθώντας στην αποκατάσταση της επιδερμίδας και μετά την έκθεση στον ήλιο.

Μία καλή λύση είναι το συμπλήρωμα  Οliovita Sun, στο οποίο περιέχεται επίσης βιταμίνη D, η οποία συντίθεται στο σώμα μας μέσω του ηλίου, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό, εκχύλισμα από γκρέιπφρουτ, που προσφέρει έξτρα αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και β- καροτένιο και εκχύλισμα από δεντρολίβανο, μια πλούσια πηγή αντιφλεγμονωδών ενώσεων που σε εργαστηριακές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών.

Θωρακίστε και εσωτερικά τον οργανισμό και απολαύστε χαρούμενες στιγμές κάτω από τον ήλιο, προστατεύοντας το δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία προσφέροντας του τα θεμέλια για το τέλειο χρυσαφένιο χρώμα, χωρίς να φοβάστε την δημιουργία κηλίδων ή την φωτογήρανση.

sunscream διατροφή υγεία ομορφιά