Όταν πρόκειται για τον αθλητισμό και τα sports, οι τραυματισμοί είναι απλά ένα ατυχές κομμάτι του παιχνιδιού. Ωστόσο, επειδή σε κανέναν δεν αρέσει να «παραγκωνίζεται» για περισσότερο από ότι είναι απαραίτητο περιμένοντας τον τραυματισμό να περάσει, υπάρχουν ουσίες που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται το σώμα για να ανακάμψει από έναν τραυματισμό. Τέτοιες ουσίες είναι η γλυκοζαμίνη, η χονδροϊτίνη και το msm, αλλά και μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος.  

Η γλυκοζαμίνη είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται στο υγρό που περιβάλλει τις αρθρώσεις. Συμμετέχει στη δημιουργία τενόντων, συνδέσμων και του χόνδρου. Το σώμα παράγει φυσικά γλυκοζαμίνη, αλλά μπορείτε επίσης να αυξήσετε τα επίπεδα σας μέσω συμπληρωμάτων. Επίσης, η έρευνα σε άτομα με αρθρίτιδα δείχνει ότι η γλυκοζαμίνη μπορεί να είναι χρήσιμη στη μείωση του πόνου των αρθρώσεων. Μελέτες σε υγιή άτομα ακόμα δείχνουν ότι η συμπλήρωση γλυκοζαμίνης μπορεί να συμβάλει στη μείωση της επιδείνωσης των αρθρώσεων, ενώ πρόσφατη μελέτη σε ζώα έδειξε επίσης ότι η λήψη γλυκοζαμίνης καθημερινά μετά από κάταγμα μπορεί να επιταχύνει την αναμόρφωση του οστού. (1,2) 

Η χονδροϊτίνη είναι μια ουσία που βρίσκεται στους χόνδρους γύρω από τις αρθρώσεις του σώματος. Η λήψη συμπληρωμάτων χονδροϊτίνης μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο, να αυξήσει την κινητικότητα των αρθρώσεων, να μειώσει την ανάγκη για λήψη παυσίπονων ή/ και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, ενώ μπορεί να αποτρέψει ή να επιβραδύνει την περαιτέρω φθορά του χόνδρου. (2) 

To MSM αποτελεί πηγή θείου για τον οργανισμό, ενισχύοντας την απορρόφηση άλλων θρεπτικών συστατικών από το γαστρεντερικό, βοηθώντας στον σχηματισμό υγειών μαλλιών και νυχιών. Προσφέρει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και τη μείωση της βλάβης των κυττάρων. Με αυτό τον τρόπο, συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων, στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις, στην δυσκαμψία και να περιορίσει το οίδημα και τον πόνο στις αρθρώσεις. (3,4) 

Ο ψευδάργυρος, από την άλλη πλευρά, είναι ένα συστατικό πολλών ενζύμων και πρωτεϊνών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απαιτούνται για την επούλωση των πληγών, την επιδιόρθωση και την ανάπτυξη των ιστών. Στην πραγματικότητα, μελέτες δείχνουν ότι η μη λήψη επαρκούς ψευδαργύρου από τη διατροφή μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση των πληγών. (5) 

Οι αθλητές, που καταπονούν τις αρθρώσεις τους, ωφελούνται από την τακτική λήψη γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης τόσο σε περίπτωση τραυματισμών, όσο και σαν «προστασία» και επιβράδυνση από την συνεχή επιβάρυνση των αρθρώσεων και των  χόνδρων. 

Το FlexiVita® είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής όπου η θειική γλυκοζαμίνη συνδυάζεται όχι μόνο μαζί με θειική χονδροϊτίνη, αλλά και με MSM, εκχύλισμα bamboo που αποτελεί την πιο πλούσια φυσική πηγή πυριτίου, μαγγάνιο και ψευδάργυρο. Έτσι δημιουργείται ένας ιδανικός συνδυασμός για τη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων. 

Screenshot_1