Το σεξ δεν μετράει για τους άντρες πάνω από όλα σε μια σχέση. Υπάρχουν 3 πράγματα που θεωρούν ότι αξίζουν περισσότερο.

Πιθανώς να έχετε ακούσει αυτή την περίφημη φήμη που λέει πως οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα. Μην μου πείτε, ότι το πιστεύετε! Φυσικά, είναι ανοησία, αλλιώς πως θα μπορούσαν να επικεντρωθούν σε οτιδήποτε άλλο; Στην πραγματικότητα, οι άντρες αποδίδουν όντως μεγάλη σημασία στο σεξ και είναι γι’αυτούς κάτι πολύ σημαντικό, αλλά όχι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια σχέση. Αν δεν πληρούνται σε ικανοποιητικό βαθμό οι παρακάτω προυποθέσεις, όσο καλό και να είναι το σεξ, σίγουρα δεν θα θεωρούν τη γυναίκα που έχουν δίπλα τους, τη γυναίκα των ονείρων τους.

  1. Κατανόηση

Ένας άντρας περιμένει από τη σύντροφό του κατανόηση. Στις ανάγκες, τις επιθυμίες, τις προτεραιότητες του. Ιδανικά, θα ήθελε η κοπέλα του να τον σέβεται, να τον εκτιμά και να κατανοεί τη συμπεριφορά του, ακόμη και αν δεν φέρεται άψογα. Για να αρχίσετε να τον κατανοείτε, πρέπει να μιλάτε, να επικοινωνείτε, να ανταλλάζετε απόψεις. Φυσικά και είναι μύθος ότι «οι άντρες δεν μιλούν πολύ»! Υπάρχει από παλιά ένα κλισέ, ότι οι άντρες λένε λίγα λόγια και γενικά βαριούνται τις διαρκείς συζητήσεις. Ούτε καν. Το αν θα δυσανασχετήσουν με τη συζήτηση, εξαρτάται μόνο και μόνο από το θέμα της! Ό,τι αφορά δουλειά, «το γυναικείο φύλο», μπάλα και τα χόμπυ τους, πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουν οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Η γυναίκα που δείχνει το ενδιαφέρον της σε αυτόν και τα ζητήματα του, έχει αρχίσει να κερδίζει μεγαλύτερο χώρο στην καρδιά του.

  1. Επιβεβαίωση

Το κλισέ της επιβεβαίωσης πράγματι ισχύει. Οι άντρες από τη φύση τους αναζητούν συνεχώς την επιβεβαίωση, στην εργασία, την καθημερνότητα, τη σχέση, θέλοντας να ενισχύσουν την άποψη ότι αποτελούν το δυνατό φύλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους χαιδεύουμε στον ώμο και να λέμε συνεχώς «Μπράβο, Λιοντάρι μου». Πολύ σύντομα θα το αντιληφθούν, αν δεν εννοούμε πραγματικά την επιβράβευση μας και τότε το λιοντάρι θα ορμήσει να σε φάει. Αλλά, αν σου μαγείρεψε ένα νόστιμο φαγητό, οφείλεις να τον συγχαρείς. Αν έφτιαξε κάτι που χάλασε, οφείλεις να του δώσεις τα εύσημα. Στα μικρά απλά πράγματα, η επιβεβαίωση αποκτά πολύ μεγάλη σημασία, γι’αυτόν. Μην ξεχνάς, ότι άσχετα από το αν το δείχνει, έχει κι αυτός τις ανασφάλειες του. Κάθε γνήσιος θαυμασμός προς το πρόσωπο του είναι καλοδεχούμενος!

  1. Εμπιστοσύνη

Αβάσιμα δράματα ζήλιας, καχυποψίες, υπαινιγμοί… δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να τους ανεβάζει περισσότερο το αίμα στο κεφάλι. Για τους άντρες η εμπιστοσύνη είναι το Α και το Ω της σχέσης, τόσο να εμπιστεύονται το έτερον τους ήμισυ, όσο και να τους εμπιστεύεται αυτό. Το να εμπιστεύεσαι έναν άντρα είναι γι’αυτόν σαν να τον θεωρείς έναν «σωστό άντρα» που αξίζει να είναι δίπλα σου.

Δάφνη Δρεμέτσικα

Communications Specialist