Γι αυτή την συνταγή χρειάζεστε μικρές στο μέγεθος πατάτες και λίγο μακρουλές,  τις οποίες θα τις πλύνετε πολύ καλά και θα τις αφήσετε με την φλούδα. Θα τις κόψετε στην μέση, και μετά πάλι στην μέση, ώστε να έχετε 8 κομμάτια από κάθε πατάτα. 

Θα απολαύσετε πεντανόστιμες τραγανές πατάτες χωρίς ίχνος χοληστερόλης! Υπολογίζεται πως κάθε πατάτα βγάζει 1 μερίδα. Μην πείτε πως δεν σας προειδοποίησα. 

 

Χρόνος προετοιμασίας:   10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:   50 λεπτά
Μερίδες:    6 

 

Υλικά: 

  • 6 μικρές μακρόστενες πατάτες, κομμένες σε 8 κομμάτια 
  • 1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο 
  • 1 κουταλάκι κύμινο 
  • 1 κουταλάκι πάπρικα 
  • 1 κουταλάκι ξερή ρίγανη 
  • ¼ κουταλάκι ξερό θυμάρι 
  • 1 κουταλάκι αλάτι 
  • ¼ – ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν 

 

Εκτέλεση: 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.  
  2. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί. 
  3. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και φροντίζουμε να καλυφθούν όλες. 
  4. Σε ένα μικρό μπωλ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με αυτά τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλες. 
  5. Απλώνουμε τις πατάτες σε μία σειρά πάνω στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου. Θέλουμε να έχουν πάρει χρώμα. Γυρίζουμε, προσεκτικά, τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να τραγανίσει η επιφάνειά τους. 

 

 

Καλή όρεξη!