Να μια εύκολη συνταγή για νόστιμα σπιτικά και κυρίως φτηνά παξιμάδια. Απλή και γρήγορη. Σε πολύ λίγο χρόνο θα έχετε τα δικά σς παξιμάδια χωρίς κόστος και με πολύ καλή ποιότητα και γεύση.

Υλικά:

  • 1 kg αλεύρι ζέας
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 3/4 φλυτζ. Ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι -ζάχαρη καρύδας
  • Νερό όσο πάρει (σφηχτή ζύμη )

Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε και κάνουμε 6 μπαστούνια.
  2. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα χαράσουμε (περίπου μέχρι τα 4/5 του ύψους του μπαστουνιού).
  3. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή λιναρόσπορο και στη συνέχεια τα αφήνουμε να φουσκωσουν 50 λεπτά με 1 ώρα.
  4. Ψήνουμε στους 200 C στον αέρα για μισή ώρα περίπου.
  5. Λίγη ώρα πριν τα βγάλουμε, κόβουμε με μαχαίρι το μπαστούνι σε όλο του το ύψος. Δηλαδή, ξεχωρίζουμε από το μπαστούνι το κάθε παξιμάδι έτσι ώστε να πάρει χρώμα και από μέσα.

 

Πηγή: www.diatrofi.gr

Lifeme

Healthy is the new Sexy!