Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και πέστο

Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και πέστο 1
gourmandeinthekitchen.com

Μια ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και πέστο, ιδανική επιλογή για ένα εύκολο brunch ή ένα δυνατό πρωινό.  

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Μερίδες: 4-6 

Υλικά: 

Για το πέστο με φιστίκι και σπανάκι: 

  • 1 φλιτζάνι σπανάκι φύλλα 
  • 14γρ. ακατέργαστα φιστίκια, χωρίς κέλυφος 
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • λίγο θαλασσινό αλάτι 
  • 5 ml χυμό λεμονιού (φρεσκοστυμμένο) 
  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 

 

Για την ομελέτα φούρνου: 

  • 60ml γάλα καρύδας 
  • 5ml χυμό λεμονιού 
  • 6 μεγάλα αυγά 
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι 
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • ½ ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα(και κομμένα σε φέτες στη μέση, αν είναι παχιά) 
  • 2 κουταλιές της σάλτσας πέστο που φτιάξαμε 
Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και πέστο
gourmandeinthekitchen.com

 

Εκτέλεση: 

Για το πέστο με φστίκι και σπανάκι: 

  1. Τοποθετήστε σπανάκι, φιστίκια, σκόρδο, αλάτι και χυμό λεμονιού σε ένα μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Προσθέστε λάδι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσει μια απαλή υφή.(Το πέστο μπορεί να προετοιμαστεί ακόμα και μέρες πριν και να αποθηκευτεί σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.) 

 

Για την ομελέτα φούρνου: 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο. Σ’ ένα τετράγωνο ταψί τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί και λαδώστε το με το λάδι της καρύδας. 
  2. Ανακατέψτε το γάλα καρύδας και το χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια χτυπήστε τα μαζί με τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. 
  3. Ρίξτε το μείγμα πάνω στο προετοιμασμένο ταψάκι και προσθέστε κουταλιές από το πέστο διάσπαρτα σε αυτό. Έπειτα, τοποθετήστε τα σπαράγγια στο επάνω μέρος της ομελέτας. 
  4. Ψήστε την μέχρι να φουσκώσει (περίπου 20-23 λεπτά). Αφαιρέστε την από το φούρνο, αφήστε τη λίγο να κρυώσει. Σηκώστε το αντικολλητικό χαρτί από το ταψί και τοποθετήστε το σε ένα πάγκο για να κρυώσει λίγο. Κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. 
Lifeme

Healthy is the new Sexy!