Μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες που μας κρατάει υγιείς σε όλη μας τη ζωή είναι ο ύπνος. Ο ύπνος είναι εξίσου σημαντικός με το φαγητό και η μείωση του ύπνου μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Υπάρχουν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές ως προς τον ύπνο και συνιστά γενική αλήθεια πως οτιδήποτε γίνεται πάνω ή κάτω από το μέτρο μπορεί να είναι επικίνδυνο ή να προκαλέσει παρενέργειες. Το σωστό είναι να κοιμόμαστε τουλάχιστον από 6 έως 8 ώρες την ημέρα, ανάλογα πάντα με τα φυσικά μας χαρακτηριστικά. Ας δούμε σε αυτό το σημείο γιατί ο ύπνος χωρίς ρούχα είναι επωφελής για την υγεία μας.

Άνεση

Σε όσους δεν το συνηθίζουν μπορεί να μην ακούγεται πολύ άνετο, αλλά όταν πραγματικά το συνηθίσετε, καταλαβαίνετε τη διαφορά. Δεν είναι μόνο για την άνεση στο κρεβάτι ή για την οικονομία που θα κάνετε στις πιτζάμες. Το να κοιμάστε γυμνοί σας απαλλάσσει από τα στενά εσώρουχα, πράγμα που σας κάνει πιο χαλαρούς και ευδιάθετους.

Ποιότητα ύπνου

Οι περισσότεροι άνθρωποι που φορούν ρούχα στον ύπνο αντιμετωπίζουν διάφορες καταστάσεις. Τα ρούχα κολλάνε ή τα t-shirts μπερδεύονται και πιέζουν την κοιλιά τόσο σφιχτά που ξυπνάτε με εφιάλτες. Όταν κοιμάστε γυμνοί, είστε ελεύθεροι από τέτοιους μικρούς περιορισμούς και μπορείτε να έχετε ένα  βαθύτερο και καλύτερο ύπνο.

Ποιότητα δέρματος

Αν κοιμάστε γυμνοί, το σώμα σας θα παίρνει περισσότερο αέρα. Τα γεννητικά όργανα, οι μασχάλες και τα πόδια είναι πολύ περιορισμένα όλη την ημέρα και συχνά είναι καλυμμένα ακόμα και το καλοκαίρι. Δώστε σε εκείνα τα μέρη του σώματος την ευκαιρία να αναπνεύσουν καλύτερα. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των ασθενειών του δέρματος που προκύπτουν από τα υγρά που συσσωρεύονται στο δέρμα.

Ρύθμιση κορτιζόλης

Όταν κοιμάστε γυμνοί, η θερμοκρασία του σώματός σας μένει σταθερή και δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες για τα επίπεδα κορτιζόλης. Αν αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματός σας, το ίδιο θα συμβεί και στα επίπεδα της κορτιζόλης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο άγχος, λιγούρες, αύξηση του σωματικού βάρους κ.ά.

Μελατονίνη και αυξητική ορμόνη

Το να κοιμάστε γυμνοί μπορεί να κρατήσει χαμηλή τη θερμοκρασία σας κάθε βράδυ και να βοηθήσει το σώμα σας στη ρύθμιση των επιπέδων της μελατονίνης και της αυξητικής ορμόνης. Αυτές οι χημικές ουσίες συμβάλλουν στην πρόληψη της γήρανσης και είναι απαραίτητες για την υγεία.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!