Να Κάνω Θεραπεία Κερατίνης για τα Μαλλιά;

shutterstock_533056033

Ζητάτε πιο απαλά και ίσια μαλλιά; Η θεραπεία κερατίνης των μαλλιών είναι μία δημοφιλής επιλογή στα μεγάλα κομμωτήρια.  Εάν σκέφτεστε να το δοκιμάσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω: 

Τι είναι η κερατίνη;
Είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται φυσικά στα μαλλιά σας. 

Πώς λειτουργεί:
Ο κομμωτής σας εφαρμόζει ένα προϊόν κερατίνης στα μαλλιά σας και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τη θερμότητα ενός επίπεδου σιδήρου για να το “σφραγίσει”. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 90 λεπτά ή περισσότερο, ανάλογα με το μήκος της τρίχας σας.  

 
#1 Εξοικονόμηση χρόνου
Αν συνήθως ισιώνετε τα μαλλιά σας, μια θεραπεία κερατίνης για ίσιωμα των μαλλιών θα μπορούσε να συντομεύσει τον χρόνο στεγνώματος κατά 40% έως 60%. 

#2 Τέλος στο φριζάρισμα
Μπορείτε να ξεχάσετε τα φριζαρισμένα μαλλιά σας μετά τη θεραπεία. Θα μπορούσατε να περπατάτε έξω στην υγρασία ή ελαφριά βροχή και τα μαλλιά σας δεν θα πάθουν απολύτως τίποτα. 

#3 Περιμένετε πριν τα πλύνετε 
Δεν πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας για τρεις ή τέσσερις ημέρες μετά τη λήψη της θεραπείας. Αυτό συμβαίνει επειδή η θεραπεία χρειάζεται χρόνο για να έχει αποτέλεσμα. 

#4 Χρησιμοποιείστε συγκεκριμένα σαμπουάν
Αφού κάνετε μια θεραπεία κερατίνης για τα μαλλιά και μετά από την περίοδο που δεν τα πλένετε, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σαμπουάν χωρίς θειικό νάτριο για να διατηρήσετε τη θεραπεία. 

Πόσο διαρκεί;
Η θεραπεία διαρκεί για 2 έως 2 1/2 μήνες. 

Καταστρέφουν ή δυναμώνουν τα μαλλιά;
Οι θεραπείες κερατίνης θα δυναμώσουν τα μαλλιά σας, ενώ το συνεχές ίσιωμα θα τα κάνει να σπάνε. Η θραύση των μαλλιών δεν έχει καμία σχέση με τις θεραπείες αλλά με τις ισιωτικές που χρησιμοποιούνται για το ίσιωμα των μαλλιών. 

Η κερατίνη είναι περισσότερο αποκαταστατική. Ακόμη και αν έχετε έναν καλό τύπο τρίχας, ενισχύει ακόμα περισσότερο τον κορμό της τρίχας και κάνει τα μαλλιά σας πιο ανθεκτικά.  

 

TIP: 

Συνίσταται να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο πριν κάνετε θεραπεία με κερατίνη να δείτε αν έχετε ψωρίαση ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.  

Lifeme

Healthy is the new Sexy!