Όλο και περισσότερες γυναίκες στρέφονται στην πλαστική για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνα από το American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery, οι πλαστικοί χειρουργοί είδαν 64% αύξηση στις επεμβάσεις και τις ενέσιμες θεραπείες στις γυναίκες κάτω των 30. Τα ποσοστά αυτά δεν περιορίζονται μόνο στην Αμερική, καθώς και στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί ότι η πλαστική δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Πριν πάρεις όμως την απόφασή σου, διάβασε παρακάτω τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσεις. Η Άννα Μαρία Παπίρη συνάντησε το πλαστικό χειρουργό Παναγιώτη Σάνδρη, Διευθυντή του κέντρου Πλαστικής Χειρουργικής «Lasermed» και συζήτησαν όλα αυτά που σε ενδιαφέρουν για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις.

Μπορεί να Εθιστείς

Αν η επιθυμία σου να κάνεις μια αισθητική επέμβαση οδηγείται από ανασφάλεια για την εμφάνισή σου και δεν προκύπτει από ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να διορθώσεις, καλύτερα να μην την κάνεις. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν καταλήξει με δυσμορφίες λόγω των πολλών επεμβάσεων. Κι αν πιστεύεις ότι εσύ εξαιρείσαι από τον κανόνα σκέψου το εξής: Αν δοκιμάσεις μια βαφή στα μαλλιά σου που δεν σου αρέσει, δεν θα προσπαθήσεις να την αλλάξεις άμεσα; Κάπως έτσι λειτουργούν και όσες δεν είναι ικανοποιημένες από την πλαστική που έκαναν.

Μπορεί να πέσεις σε λάθος γιατρό

Πριν εμπιστευτείς οποιονδήποτε με το σώμα σου, πρέπει να ελέγξεις ότι δεν έχει στόχο μόνο τα χρήματα. Πολλοί γιατροί μπορεί να σου προτείνουν μια πολύ ακριβή μέθοδο, ενώ στην πραγματικότητα το πρόβλημά σου αντιμετωπίζεται και με άλλους τρόπους. Επιπλέον, τίθεται και το ζήτημα της ικανότητας του γιατρού. Αν δεν είναι ικανοποιητικά εξειδικευμένος αυξάνεται ο κίνδυνος να πάει κάτι στραβά. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, οι πλαστικές επεμβάσεις εγκυμονούν τους ίδιους κινδύνους με οποιαδήποτε άλλη επέμβαση, όπως φλεγμονές, καταστροφή νεύρων, κ.ά.

Πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι πλέον υπάρχουν πολλές ειδικότητες και μέσα στην πλαστική χειρουργική, π.χ. υπάρχουν πλαστικοί χειρουργοί που είναι εξειδικευμένοι σε μη επεμβατικές θεραπείες, οι οποίες έχουν γρήγορα και πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, χωρίς χρόνο αποθεραπείας και με προσιτό κόστος. Άρα, ενημερώσου που πρέπει να απευθυνθείς και μάθε αν μπορείς και από γνωστούς που έχουν ήδη επισκεφθεί τον συγκεκριμένο γιατρό, εάν έμειναν ικανοποιημένοι. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού μη επεμβατικών θεραπειών για καλύτερα αποτελέσματα, πάντα με την προϋπόθεση της απαραίτητης εμπειρίας και εξειδίκευσης του γιατρού.

Μπορεί να σε Ρίξει Ψυχολογικά

Τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πριν κάνεις οποιαδήποτε επέμβαση, ώστε να μην επηρεαστείς αρνητικά. Σύμφωνα με νορβηγική μελέτη, οι έφηβες κοπέλες που έκαναν πλαστική είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν μετεγχειρητικά συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης. Επομένως, αγάπα το σώμα σου όπως είναι και κατέφυγε σε επεμβατικές μεθόδους μόνο αν έχεις κάποιο έντονο πρόβλημα και πάντα με την καθοδήγηση ενός υπεύθυνου γιατρού.

Μην ξεχνάς τέλος ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις μη επεμβατικές θεραπείες που συνήθως έχουν και πιο «φυσικά» αποτελέσματα. Όπως επίσης ότι ένας καλός γιατρός θα προσπαθήσει να προτείνει θεραπείες που θα έχουν ένα «φυσικό» αποτέλεσμα και όχι ακραίες αλλαγές, όπως έντονα χείλη, πολύ έντονα ζυγωματικά και αλλαγές μεγάλες στην έκφραση του προσώπου.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!