Οι νέες έρευνες συνδέουν το πορνό με τη σεξουαλική δυσλειτουργία. Αλλά τι λένε οι ειδικοί;  

Μπορεί το πορνό να σκοτώσει τη σεξουαλική σας ζωή; Θα μπορούσε αν το προτιμούσατε περισσότερο από το πραγματικό σεξ.  

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 312 άνδρες σχετικά με το πόσο συχνά χρησιμοποιούσαν πορνό και τον προτιμώμενο τρόπο που τους έφερνε σε στύση. Επίσης, αξιολόγησαν τη στυτική τους λειτουργία, την ικανότητά τους σε οργασμό, τη σεξουαλική επιθυμία και το πόσο ικανοποιημένοι ήταν με τη σεξουαλική επαφή. 

Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που δήλωσαν ότι προτιμούν να αυνανίζονται, βλέποντας πορνό, βαθμολογούνται χαμηλότερα στις δοκιμές της στυτικής λειτουργίας και της σεξουαλικής λειτουργίας από εκείνους που προτιμούν το σεξ με έναν σύντροφο. 

 

Είναι όμως το πορνό πραγματικά επιβλαβές;  

Αποδεικνύεται ότι αυτή η μελέτη δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο φαίνεται από τις εκθέσεις άλλων οργανισμών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ερευνητές βρήκαν μόνο μια σχέση μεταξύ του πορνό και της στυτικής λειτουργίας σε άνδρες που προτιμούσαν να αυνανίζονται με πορνό για να κάνουν σεξ με έναν πραγματικό σύντροφο.  

Δεν υπήρχε σύνδεση μεταξύ της πορνογραφικής και της σεξουαλικής λειτουργίας για τη συντριπτική πλειονότητα των ανδρών που προτιμούν να έχουν πραγματικό σεξ από ό,τι να αυνανίζονται στα πορνό, κατέληξαν οι συντάκτες της μελέτης στην  παρουσίασή τους. 

Επιπλέον, η μελέτη αυτή δεν έχει αξιολογηθεί από ομότιμους ή έχει δημοσιευθεί επίσημα. Και επίσης, δεν υπάρχει πραγματικά καμία διάκριση μεταξύ του εάν το πραγματικό πορνό ή η φυσική πράξη αυνανισμού προκαλούν σεξουαλική δυσλειτουργία.  

Το πορνό μπορεί να επηρεάσει θετικά τις σχέσεις και το άτομο που το βλέπει. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μελέτες που αντικρούουν στην πραγματικότητα την ιδέα ότι αυτοί που βλέπουν πορνό είναι λιγότερο πιθανό να ανταποκριθούν στο πραγματικό σεξ. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το να βλέπεις πορνό μπορεί να αυξήσει ακόμη και την προθυμία να δοκιμάσετε νέα πράγματα στο κρεβάτι και να κάνει τη σεξουαλική σας ζωή πιο συναρπαστική όταν το βλέπετε με τον σύντροφό σας. Εδώ πρέπει να ξέρετε για το πώς το πορνό επηρεάζει ειδικά τη σεξουαλική σας ζωή.
 

Η υπερβολική παρακολούθηση πορνο και τα αποτελέσματά της  

Φυσικά, μερικοί άνθρωποι μπορεί να βλέπουν πάρα πολύ πορνό στη ζωή τους και μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση με τις αξίες τους. Δεν υπάρχει επίσημη διάγνωση για την “εξάρτηση από το πορνό”. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που αφήνουν να αναλώνει τη ζωή τους, γεγονός που έχει τη δυνατότητα να βλάψει την ποιότητα ζωής και τις σχέσεις του καθενός και ακόμη και τη σεξουαλική τους λειτουργία. 

Εν προκειμένω: Όταν παρακολουθείτε υπερβολικά πορνό – και προτιμάτε να φτάσετε στον οργασμό μέσω του αυνανισμού και όχι με έναν σύντροφο – μπορεί να είστε προετοιμασμένοι για ένα συγκεκριμένο ερέθισμα. Έτσι, όταν πηγαίνετε να κάνετε σεξ, ίσως να μην είστε σε θέση να ταιριάξετε τη συγκεκριμένη διέγερση με τον σύντροφό σας.  

Αυτό μπορεί να γίνει αγχωτικό, να προκαλέσει σεξουαλικό άγχος και να καταστήσει πιο δύσκολο για εσάς τον οργασμό, ειδικά εάν το πορνό αρχίζει να καταλαμβάνει τη ζωή σας και να αλλάζει τις σεξουαλικές σας προσδοκίες. 

 

Είναι το πορνό πρόβλημα για εσάς;  

Εάν είστε σε μια ευτυχισμένη σχέση και δεν έχετε πρόβλημα αν ο σύντροφός σας παρακολουθεί πορνό και αυτό δεν ελέγχει την καθημερινή σας ζωή και η σεξουαλική σας ζωή είναι ομαλή, είναι πολύ απίθανο ότι το πορνό θα σας δημιουργήσει πρόβλημα.  

Αλλά αν το πορνό ξεκινήσει να ελέγχει τη ζωή σας, η σεξουαλική σας ζωή αρχίζει να έχει προβλήματα και αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι για να “πετάξετε” τις ταινίες με το σήμα X. Τέλος μιλώντας με τον ουρολόγο ή και έναν σεξολόγο μπορεί να σας βοηθήσει. 

Και κάτι τελευταίο: Το να βλέπετε πορνό είναι μια απίστευτα προσωπική συμπεριφορά που επηρεάζει τον καθένα διαφορετικά και πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες για να αποδείξει κανείς ότι τα πορνό, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα κάτω από τη ζώνη.

Lifeme
Healthy is the new Sexy!