Μπάρες πρωτεΐνης

Μπάρες πρωτείνης

Ψάχνετε κάτι υγιεινό που θα σας δώσει την παραπάνω πρωτεΐνη για να γεμίσετε ενέργεια ύστερα από μια σκληρή προπόνηση; Σας έχω τη λύση: χορτοφαγική μπάρα πρωτεΐνης! Έχει το ιδανικό ισοζύγιο ωμέγα 6 προς ωμέγα 3 που προσφέρουν φυσική αναβολική δράση (με άλλα λόγια βοηθούν στο χτίσιμο των μυών), ενώ ο συνδυασμός πρωτεΐνης, αρακά και βρώμης την καθιστούν την απόλυτη μπάρα πρωτεΐνης χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, ιδανική για αποκατάσταση των μυών. Και το καλύτερο; Είναι χωρίς συντηρητικά, για εσάς που δεν θέλετε να συμβιβαστείτε με μια κοινή μπάρα γυμναστηρίου. Διαπιστώσαμε ότι μία και μόνο τέτοια μπάρα είναι η καλύτερη επιλογή για μετά το γυμναστήριο σας, για ένα χορταστικό, χορτοφαγικό δεκατιανό.  

Υλικά 

  • 2 κούπες νιφάδες βρώμης 
  • 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου 
  • 2 κ.σ σκόνη κακάο 
  • 2 κ.σ. πρωτείνη αρακά 
  • 1 κ.σ. σπόροι chia 
  • ½ κούπα μέλι 
  • 1/3 κούπα λάδι καρύδας 
  • 1 κ.γ. φρέσκια βανίλια 
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • ½ κούπα κορινθιακή σταφίδα 

Εκτέλεση 

  1. Βάζετε το μέλι και το λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δείτε το μέλι να κοχλάζει. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά (βρώμη, αλεύρι, κακάο, σπόρους chia, βανίλια, κανέλα, σταφίδα, πρωτείνη αρακά) και τα ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μείγμα με το μέλι και το λάδι καρύδας και συνεχίζετε να ανακατεύετε με ένα κουτάλι. 
  3. Μόλις δείτε ότι τα υλικά έχουν αναμειχθεί καλά με το μέλι και το λάδι και το μείγμα σας μοιάζει νωπό, τότε το απλώνετε σε ένα ταψάκι 15×24 cm, στο οποίο θα έχετε βάλει πρώτα ένα αντικολλητικό φύλλο ζαχαροπλαστικής. 
  4. Ψήνετε στους 180oC για 15-17 λεπτά. Όταν το μείγμα ψηθεί, μπορείτε να κόβετε κάθε φορά την ποσότητα που θέλετε ή να το χωρίσετε σε κομμάτια πριν το ψήσιμο. 

 _A2A6289

Tip: Για τις μπάρες μας χρησιμοποιούμε πρωτεΐνη αρακά, γιατί είναι η υψηλότερη σε ποσοστό φυτική πρωτεΐνη. 

Δέσποινα Μαρσέλου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή και στα αυτοάνοσα νοσήματα (B.Sc., M.Sc.)