Ένα πρωινό για όσους έχουν βαρεθεί τη βρώμη και θέλουν μια αλλαγή στα ζεστά τους πρωινάΤα μεθυστικά αρώματα της σε κερδίζουν από τη πρώτη μπουκιά, και πραγματικά μη διστάσετε να βάλετε το ροδόνερο. Αν είστε επιφυλακτικοί δοκιμάστε με τη μισή ποσότητα. Είναι αυτό που δίνει τη πρωτοτυπία στη γεύση και ταιριάζει άψογα με το φυστίκι Αιγίνης, τη σταφίδα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Επίσης είναι ιδιαίτερα εύκολη να τη φτιάξεις, και δε χρειάζεται καν κατσαρολάκι για το κους κους καθώς γίνεται μουλιάζοντας το σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Δεν ενδείκνυται για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη καθώς περιλαμβάνει γλουτένη το κους κους. Παρ’ όλ αυτά είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό σιτηρό πλούσιο σε φυτικές ίνες που έχετε ανάγκη το πρωί. 

 

Υλικά για 2 μπολ:

  • 200 γρ κουςκους 
  • 400ml καυτό νερό
  • 30γρ φέτες αμυγδάλου 
  • 30 γρ φυστίκι αιγίνης, καθαρισμένο και λεπτοκομμένο 
  • 1 στικ κανέλας ή μισή κουταλιά του γλυκού τριμμένη κανέλα 
  • 1 κτ γλυκού ροδόνερο
  • 30 γρ σταφίδα, που έχεις μουλιάσει σε νερό για τουλάχιστον μια ώρα 
  • 2 κτ σούπας μέλι 
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου, βρασμένο

 

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το κους κους σε ένα βαθύ πιάτο και γεμίζουμε με βρασμένο, πολύ ζεστό νερό και το ροδόνερο μέχρι να καλυφθεί περίπου όλο το κους κους. Διαβάστε τις οδηγίες του παρασκευαστή για την ιδανική αναλογία νερού κους κους αλλά συνήθως είναι 2 προς 1. 
  2. Σκεπάζουμε το πιάτο με ένα άλλο ρηχό πιάτο και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό. Ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.  
  3.  Όσο περιμένουμε καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγανάκι για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν αλλά να μη καούν. Παράλληλα βράζουμε και το γάλα καρύδας με το στικ κανέλας και το μέλι, για 2- 3 λεπτά.  
  4. Προσθέτουμε λίγο γάλα στο κους κους, ξεκινήστε με τη μισή ποσότητα,  και γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και τις στραγγισμένες σταφίδες. 
The Saucha Life

Healthy Food Blogger of The Saucha Life