Yλικά για 6-8 μερίδες: 

  • 2 αβοκάντο ώριμα 
  • ½ μάνγκο ώριμο σε κυβάκια 
  • ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο 
  • λίγο πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο 
  • χυμό από ½ lime (ή λεμόνι) 
  • αλάτι & πιπέρι 

Εκτέλεση 

  1. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο, προσθέτουμε το χυμό lime αμέσως για να μη μαυρίσει, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι καγιέν και τον κόλιανδρο.
  2. Με ένα πιρούνι πατάμε το αβοκάντο χωρίς να μας πειράζει να μείνουν και κάποια κομμάτια. Ρίχνουμε και το μάνγκο και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
  3. Φυλάμε σε βαζάκι στο ψυγείο ή καταναλώνουμε άμεσα.
  4. Συνδυάζουμε με νάτσος, τορτίγιες ή και με κρεατικά και κοτόπουλο.

 

Πηγή: dietstories.gr

Μάνος Δημητρούλης

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
www.dietstories.gr