Light Γρανίτα φράουλα

Light Γρανίτα φράουλα xωρίς ζάχαρη

Η γρανίτα φράουλα είναι ένα μια από τις πιο εύγευστες και δροσιστικές απολαύσεις του καλοκαιριού.  Οι έτοιμες είναι ένα μείγμα από ζάχαρη, χρωστικές και αμφιβόλου προέλευσης φράουλες. Στις φράουλες έτσι κ αλλιώς πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή, αφού είναι από τα πιο επιβαρυμένα φρούτα με φυτοφάρμακα. Προτιμάμε να τις προμηθευόμαστεόταν είναι η εποχή τους, από τέλος Μαΐου μέχρι και τον Ιούλιο δηλαδή και βεβαίως να είναι βιολογικές.

Αυτό που κάνω εγώ εδώ και χρόνια, είναι να προμηθεύομαι φράουλες όταν είναι η εποχή τους, να τις πλένω, να τις κόβω σεκομμάτια και να τις διατηρώ στην κατάψυξη, ώστε να τις προσθέτω σε χυμούς ή οπουδήποτε αλλού.

Αυτή η γρανίτα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, την πίνουμε άφοβα και προσφέρουμε θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας, αφού οι φράουλες περιέχουν βιταμίνη C, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Υλικά: 

  • 8-10 φράουλες κατεψυγμένες ή φρέσκιες 
  • 5-6  παγάκια (αν οι φράουλες δεν είναι κατεψυγμένες) 
  • 1 κ.σ σιρόπι μέλι ή σιρόπι Αγαύης 

Εκτέλεση: 

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο μπλέντερ. 
  2. Βάζουμε τα παγάκια, το γλυκαντικό και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί ο πάγος. 
  3. Αδειάζουμε σε ένα ποτήρι και σερβίρουμε με 1 μεγάλο καλαμάκι. 

 

Πηγή: misshealthyliving.gr