Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να περνάς ένα καυτό μεσημέρι Κυριακής δίπλα στο κύμα μαζί με την αγαπημένη σου γρανίτα φράουλα. Είναι θρεπτική, γευστική, δροσιστική και δεν έχει καμία σχέση με τα τυποποιημένα σκευάσματα! 

Χρόνος προετοιμασίας: 4 ώρες (στην κατάψυξη), 5 λεπτά (προετοιμασία)
Μερίδες: 6 γρανίτες περίπου  

 

Υλικά: 

  • 3 φλιτζάνια φράουλες 
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1 κουταλιά της σούπας φυσικό γλυκαντικό (όπως καθαρό σιρόπι σφενδάμου, ακατέργαστο μέλι ή stevia) 

 

Εκτέλεση: 

  1. Ρίξτε τις φράουλες σε ένα μίξερ. 
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γάλα καρύδας, το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το φυσικό γλυκαντικό της επιλογής σας. 
  3. Χύστε εναλλάξ ένα στρώμα από τον πουρέ φράουλας και ένα λεπτότερο στρώμα από το μείγμα της καρύδας στα καλούπια για τις γρανίτες. Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να εξαντληθούν και τα δύο μείγματα. 
  4. Βάλτε ένα ξυλάκι στη βάση τους και τοποθετήστε τις στην κατάψυξη. 
  5. 4 ώρες μετά είναι έτοιμες να τις απολαύσετε! 
Lifeme

Healthy is the new Sexy!