Προσοχή στα μακαρόνια

Σύμφωνα με κάποιες έρευνες τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από όσους καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες (λ.χ. μακαρόνια). Από την άλλη όσοι καταναλώνουν κρεατικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως μάλλον δεν είναι τα αγαπημένα φαγητά των κουνουπιών.

Με μέτρο η μπύρα

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Γάλλους ειδικούς όσοι έχουν πιει μπύρα, προσελκύουν περίπου κατά 60% περισσότερα κουνούπια σε σχέση με τους υπόλοιπους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το αλκοόλ επηρεάζει τη μυρωδιά της αναπνοής και του σώματός. Οι επιστήμονες πάντως που πραγματοποίησαν τη μελέτη επισημαίνουν ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο προσελκύουν τα κουνούπια και τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά.

Καταναλώστε σκόρδο

Το σκόρδο μπορεί να μας προσφέρει μια ήπια προστασία από τα κουνούπια, κυρίως λόγω της μυρωδιάς που αποκτά η αναπνοή σας, αλλά και από τις ενώσεις του θείου που εκπέμπονται μέσω του δέρματός σας. Η μυρωδιά του σκόρδου είναι γνωστό ότι απωθεί τα κουνούπια. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε σκόρδο σε σκόνη και να ρίξετε λίγο στον κήπο σας.

Πείτε ναι στη μαγιά μπύρας

Σύμφωνα με το «Empire State Lyme Disease Association», η βιταμίνη Β-1 ή θειαμίνη, αλλάζει την μυρωδιά του ανθρώπινου σώματος γεγονός που μπορεί να σας κάνει λιγότερο ελκυστικούς στα κουνούπια. Αυτό εξηγεί την ιδιότητα της μαγιάς μπύρας ως απωθητικό κουνουπιών, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε θειαμίνη. Ωστόσο, μια επιστημονική μελέτη υποστηρίζει ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης Β δεν μπορούν να αποκρούσουν αποτελεσματικά τα κουνούπια.

 

 

Δέσποινα Μαρσέλου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή και στα αυτοάνοσα νοσήματα (B.Sc., M.Sc.)