Μπορεί το πιλάτες να φαίνεται εύκολο έξω από το χορό, αλλά να είστε σίγουροι πως κάνει καλή δουλειά – τόσο καλή, που θα σας σμιλεύσει τους κοιλιακούς καλύτερα από τις κλασσικές ασκήσεις! Κάντε τις παρακάτω 12 ασκήσεις και θα καταλάβετε!

 1. Roll over: ξαπλώστε ανάσκαλε με ενωμένα πόδια και υψώστε τα μέχρι πίσω από το κεφάλι σας, ανασηκώνοντας και τη λεκάνη σας. Χρησιμοποιήστε τους κοιλιακούς σας για να κρατήσετε τα πόδια σας πίσω από το κεφάλι για λίγα δευτερόλεπτα. Κάντε 10 επαναλήψεις, φροντίζοντας να ακουμπάτε τους αγκώνες και τις παλάμες στο πάτωμα.
 2. Η κατοστάρα: ξαπλώστε και ανασηκώστε τον κορμό σας και το πόδια από το πάτωμα, στηριζόμενοι στη λεκάνη. Κρατώντας ευθεία τα χέρια σας, προσπαθήστε να τα κινήσετε πάνω κάτω (κάθε 5 κινήσεις, 1 ανάσα). Κάντε 10 σετ.
 3. Ημικύκλια: καθίστε στο πάτωμα, με λυγισμένα πόδια, και εκτείνετε κάθε χέρι 180 μοίρες, γυρνώντας παράλληλα τη μέση σας. Κάντε 10 σετ, εναλλάσσοντας κάθε χέρι.
 4. Twist: Καθίστε με τους γοφούς σας, με το ένα πόδι λυγισμένο προς τα πάνω. Ανασηκώστε τη λεκάνη σας, χρησιμοποιώντας και τα δύο πόδια, στηριζόμενοι στο ένα χέρι μόνο, και μόλις το σώμα είναι σε ευθεία οδηγήστε το χέρι σας κάτω από τον κορμό και μετά πάλι πίσω. Ξοδέψτε 30-45 δευτερόλεπτα για κάθε χέρι.
 5. Ρολό: ξαπλώστε με τεντωμένα πόδια και χέρια – το σώμα θα πρέπει να είναι μια μεγάλη ευθεία. Προσπαθήστε να ενώσετε τα δάχτυλα των ποδιών με τα δάχτυλα των χεριών στον αέρα, κρατώντας το πηγούνι σας κολλημένο στο στήθος.
 6. Διάταση ποδιού: ξαπλώστε με το πόδια σας λυγισμένα πάνω από το στήθος σας. Ανασηκώστε τον κορμό σας και φέρτε τους ώμους κοντά στα γόνατα. Μετά, τεντώστε το ένα πόδι με τις παλάμες σας να κρατάνε το άλλο γόνατο. Εναλλάσσετε πόδια για 1 λεπτό.
 7. Σταυρωτό: ξαπλώστε με το πόδια σας λυγισμένα πάνω από το στήθος σας. Ανασηκώστε τον κορμό σας και φέρτε τους ώμους κοντά στα γόνατα. Μετά, τεντώστε το ένα πόδι και γυρίστε τον κορμό σας έτσι, ούτως ώστε ο ώμος σας να είναι στην ίδια ευθεία με το γόνατο (ο ώμος, όχι ο αγκώνας). Επαανλάβετε για κάθε μεριά για 1 λεπτό.
 8. Διατάσεις ποδιών: ξαπλώστε με το πόδια σας λυγισμένα πάνω από το στήθος σας. Ανασηκώστε τον κορμό σας και φέρτε τους ώμους κοντά στα γόνατα. Σηκώστε και τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι, σαν να προσπαθείτε να βγάλετε το καπέλο σας. Τεντώστε τα πόδια σας, τυλίξτε τα χέρια σας γύρω από το κεφάλι και προσπαθήστε να αγγίξετε τους αγκώνες σας με τα γόνατα.
 9. Ψαλιδάκι: ξαπλώστε με το πόδια σας λυγισμένα πάνω από το στήθος σας. Ανασηκώστε τον κορμό σας και κατευθείνετε τα χέρια σας προς τους αστραγάλους σας. Αφήστε το ένα πόδι τεντωμένο και τραβήξτε το άλλο προς το στήθος σας. Εναλλάξτε τα πόδια σας στον αέρα σαν ψαλίδι. Συνεχίστε για 1 λεπτό.
 10. Twist γοφών: καθίστε με τα χέρια τεντωμένα προς τα πίσω, τις παλάμες στο πάτωμα, τα δάχτυλα να δείχνουν μπροστά και τα πόδια σας να εκτείνονται διαγωνίως. Με τα πόδια ενωμένα και υψωμένα, κάντε κύκλους στον αέρα. Προσπαθήστε να κάνετε 10 κύκλους προς κάθε κατεύθυνση.
 11. Τράβηγμα ποδιού: πάρτε θέση κάμψεων. Υψώστε το ένα πόδι προς το ταβάνι και περιστρέψτε το σώμα σας προς την ίδια κατεύθυνση. Κάντε 10 τέτοιες επαναλήψεις.
 12. Teaser: ξαπλώστε στην πλάτη σας με τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Υψώστε τα χέρια σας προς το ταβάνι, κολλήστε το πηγούνι σας στο στήθος και ανασηκώστε τον κορμό σας. Υψώστε τα πόδια σας προσπαθώντας να σχηματίσετε ένα νοητό V, με τα χέρια σας παράλληλα. Επανέλθετε αργά στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 8-10 φορές.

Δοκιμάστε και δε θα μας ξεχάσετε!

Lifeme

Healthy is the new Sexy!