Είναι τα κινητά τηλέφωνα επικίνδυνα; Ή ακόμα καλύτερα, η ακτινοβολία που εκπέμπεται από ένα κινητό τηλέφωνο αποτελεί κίνδυνο για την υγεία σας;

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν για τους κινδύνους των κινητών τηλεφώνων αλλά και των ασύρματων συσκευών. Η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι αρκετά μεγάλη. Όλο και περισσότερα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η ασύρματη ακτινοβολία, ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μας με πολλούς τρόπους.

Προκαλούν τα κινητά τηλέφωνα καρκίνο του εγκεφάλου;

Τα κινητά τηλέφωνα κατατάσσονται ως καρκινογόνα κατηγορίας 2Β από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ). Αυτή η κατηγορία ορίζεται ως «ενδεχομένως καρκινογόνος για τον άνθρωπο», θέτοντας τα κινητά τηλέφωνα και άλλες έξυπνες συσκευές στην ίδια κατηγορία με το μόλυβδο, το DDT και το καύσιμο με κινητήρα. Σύμφωνα με μελέτες, η εκτενής χρήση κινητής τηλεφωνίας τριπλασιάζει τον κίνδυνο καρκίνου του εγκεφάλου. Η μελέτη αυτή κατέδειξε επίσης ότι τα άτομα που άρχισαν να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα ως έφηβοι τετραπλασίασαν τον κίνδυνο καρκίνου του εγκεφάλου. Οι ερευνητές στο Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα (NTP), μέρος του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH), διεξήγαγαν μια μελέτη που εκθέτει τρωκτικά σε επίπεδα ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων που εξομοιώνουν εκείνα που οι άνθρωποι βιώνουν με τη χρήση κινητών τηλεφώνων. Τα ευρήματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έκθεση αυτή συνδέεται με τον σχηματισμό καρκίνου στον εγκέφαλο των αρουραίων. Γι’ αυτό το λόγο, συνίσταται στους γονείς, να μην  επιτρέπουν στα παιδιά τους τη χρήση κινητών τηλεφώνων εκτός των περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης. Επίσης συνίσταται να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο σε μέρη όπως το λεωφορείο όπου μπορείτε να εκθέσετε άλλους στον ηλεκτρομαγνητισμό (EMF) του τηλεφώνου σας και τέλος πολύ σημαντικό να μην κουβαλάτε το κινητό πάνω σας.    Άλλες πηγές ασύρματης ακτινοβολίας Επιπρόσθετα με τα κινητά τηλέφωνα, υπάρχουν πολλές άλλες πηγές ασύρματης ακτινοβολίας συμπεριλαμβανομένου:

  1. Έξυπνοι μετρητές
  2. Υπολογιστές που χρησιμοποιούν Wi-Fi
  3. Ασύρματοι εκτυπωτές
  4. Δρομολογητές Wi-Fi
  5. Ασύρματα ηχεία
  6. Ασύρματα τηλέφωνα
  7. Φούρνοι μικροκυμάτων
  8. Έξυπνες οικιακές συσκευές που περιλαμβάνουν:• Διακόπτες φωτισμού• Θερμοστάτες• Συστήματα Ήχου• Κλειδαριές πόρτας•Τηλεοράσεις και τηλεκοντρόλ • Συσκευές (πλυντήρια πιάτων, πλυντήρια ρούχων, στεγνωτήρια)
  9. Smart Watches
  10. Scanners στο αεροδρόμιο
Lifeme

Healthy is the new Sexy!