Κέντρο εξωσωματικής – 3+1 μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε παιδί

Κέντρο εξωσωματικής – 3+1 μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε παιδί

Πολλές φορές η υπογονιμότητα μπορεί να στερήσει από ένα ζευγάρι τη χαρά της μητρότητας και της πατρότητας, προκαλώντας και έντονο πρόβλημα στην μεταξύ τους σχέση, αφού μετά από χρόνια γάμου είναι φυσικό επακόλουθο ένα παιδί να σφραγίζει κατά κάποιον τρόπο την ευτυχία τους.

Υπολογίζεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό ζευγαριών αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα υπογονιμότητας. Το κέντρο εξωσωματικής IVF στην Αθήνα του γυναικολόγου και μαιευτήρα Γιατρά προσφέρει εκτός από εξωσωματική κι άλλες θεραπείες-τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν το ζευγάρι και ξεχωριστά τον άντρα και τη γυναίκα να απαλλαχθεί από το πρόβλημά του.

Εξωσωματική γονιμοποίηση

Πρώτη επιλογή των περισσότερων ιατρών είναι η κλασική εξωσωματική γονιμοποίηση, η οποία διακρίνεται σε 4 στάδια και σε πολύ μεγάλα ποσοστά επιφέρει την επίτευξη της εγκυμοσύνης. Τα στάδια είναι η διέγερση των ωοθηκών, η λήψη των ωαρίων (ωοληψία), η γονιμοποίηση του ωαρίου με τη λήψη σπέρματος από τον άντρα και η μεταφορά των εμβρύων που έχουν καλλιεργηθεί στο εργαστήριο (εμβρυομεταφορά).

Σπερματέγχυση

Μία από τις δημοφιλέστερες μεθόδους τεχνητής γονιμοποίησης, γνωστή για δύο λόγους. Αφενός γιατί είναι χαμηλού κόστους σε σχέση με την εξωσωματική γονιμοποίηση και αφετέρου επειδή έχει διαγράψει σημαντικά ποσοστά επιτυχίας. Μπορεί να φανεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων που αφορούν την υπογονιμότητα. Συνιστάται σε ένα ζευγάρι, το οποίο ύστερα από 12 μήνες δεν έχει επιτυχημένες προσπάθειες.

Δωρεά ωαρίων

Μερικές γυναίκες λόγω χειρουργικών επεμβάσεων που έχουν κάνει στο παρελθόν ή λόγω συγγενών προβλημάτων που σχετίζονται με την αναπαραγωγική τους ικανότητα, δεν μπορούν να επιτύχουν μία επιθυμητή εγκυμοσύνη. Η δωρεά ωαρίων αφορά την τεκνοποίηση με δωρεά ωαρίων από άλλη γυναίκα. Σε αυτή την περίπτωση η δότρια δεν σχετίζεται καθόλου με το παιδί και μόνο η λήπτρια είναι η νόμιμη μητέρα του βρέφους.

Κολποσκόπηση

Σε κάθε κέντρο εξωσωματικής η γυναίκα μπορεί να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες εξετάσεις, οι οποίες θα διαγνώσουν το πρόβλημα στην αναπαραγωγική της ικανότητα. Με την κολποσκόπηση είναι πιθανό το πρόβλημα να επιλυθεί επί τόπου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το κέντρο εξωσωματικής του Κων/νου Γιατρά στην Αθήνα.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!