Κέικ με κανέλα και μήλο

Κέικ με κανέλα και μήλο
elanaspantry.com

Αυτή η συνταγή για κέικ είναι υπέροχη, εύκολη και δεν περιέχει καθόλου αλεύρι! Η κανέλα μάλιστα πέρα από το υπέροχο άρωμα που προσθέτει σε όλες τις συνταγές, ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος και στις χώρες του Μεξικού χρησιμοποιείτε ως βοηθητικό μέσο ίασης σε πολυάριθμες ασθένειες. Ας δούμε μαζί την λαχταριστή συνταγή παρακάτω: 

 

Μερίδες: 1 cake (12 κομμάτια) 

Υλικά: 

  • 1 μήλο, ξεφλουδισμένο, χωρίς τον πυρήνα και τεμαχισμένο 
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιών 
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου 
  • ¼ φλιτζάνι μέλι ή νέκταρ αγαύης 
  • 2 μεγάλα αυγά 
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας 
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα 
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι 

 

Εκτέλεση: 

  1. Αναμείξτε σε ένα μίξερ το μήλο, το χυμό πορτοκαλιού και το βούτυρο αμυγδάλου μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα. 
  2. Προσθέστε έπειτα σιγά σιγά το μέλι, τα αυγά, ρη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι. 
  3. Βάλτε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα 20 εκατοστών. 
  4. Ψήστε στους 180 για 30 λεπτά. 
Lifeme

Healthy is the new Sexy!