Η απώλεια βάρους έχει τα μυστικά της!

Δεν εμπεριέχει φόβο, δεν υποκύπτει σε πειρασμούς και δεν βαριέται! Ο στόχος μας για απώλεια βάρους, μας ωθεί στο «υγρό» στοιχείο, λατρεύει την ποικιλία και μας τρυπάει με τα βέλη του… έρωτα!

  1. Δεν φοβόμαστε τα βάρη

Τα μεγάλα βάρη αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να αυξήσουμε το μεταβολισμό μας, ενώ εγγυώνται μακροχρόνια μυϊκή ανάπτυξη, διατηρώντας το σώμα «σφιχτό». Όταν με ευκολία μπορούμε να κάνουμε 10 επαναλήψεις, ήρθε η στιγμή να αυξήσουμε σταδιακά τα βάρη που σηκώνουμε.

  1. «Όχι» στο αλκοόλ και τη ζάχαρη

Όταν στοχεύουμε στην απώλεια βάρους, τότε είναι καλό να αποφεύγουμε το αλκοόλ, τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες και τις πρόσθετες γλυκαντικές ουσίες. Αντιθέτως, ενδείκνυται η κατανάλωση άφθονου νερού κατά διάρκεια της ημέρας.

  1. Επόμενος στόχος: 30-60-10

Η άσκηση συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους, μόνο όμως όταν συνοδεύεται από σωστή διατροφή. Η μεσογειακή δίαιτα, η οποία περιλαμβάνει περίπου 30% πρωτεϊνών, 60% λίπους και 10% υδατανθράκων, είναι ιδανική για την απώλεια βάρους και της υγείας συνολικά.

  1. Πίνουμε νερό… πολύ νερό!

Πίνουμε 8- 10 ποτήρια νερό κάθε μέρα. Έτσι, θα ενυδατώσουμε το σώμα, θα προσδώσουμε ενέργεια στον οργανισμό και θα νιώσουμε πιο πλήρεις, διώχνοντας μαζί με τις τοξίνες και το λανθασμένο αίσθημα πείνας.

  1. «Ναι» στην ποικιλία

…και δεν εννοούμε ποικιλία για ούζο και κρασοκατάνυξη! Το κλειδί της επιτυχίας για να χάσουμε βάρος κρύβεται στον έξυπνο τρόπο άθλησης: η εκτέλεση της ίδιας άσκησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα επιφέρει πρόοδο.

  1. Σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα

Προτού να υποκύψουμε σε μια λιγούρα ή ακόμη και να αναβάλλουμε την προγραμματισμένη γυμναστική μας, επειδή είμαστε κακόκεφοι και βαριόμαστε, ας σκεφτούμε καλά: αξίζει να κατακτήσουμε μια στιγμή και να χάσουμε από επιπολαιότητα τους κόπους που καταβάλλαμε και τον στόχο μας;

  1. Ξεκινάμε από σήμερα!

Με άλλα λόγια, βάζουμε κίνηση στη ζωή μας με τρέξιμο, ποδηλασία, περπάτημα, κολύμβηση και ό,τι άλλο μας ευχαριστεί, αρκεί να εμπεριέχει κίνηση! Ξεκινάμε τώρα, όχι από …Δευτέρα!!!

  1. Lets fall in love!

Ο έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη  της φύσης. Άρα, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει πρόοδος, αν δεν έχουμε επιλέξει ένα είδος γυμναστικής που αγαπάμε και μια τουλάχιστον ομάδα υγιεινών τροφών που μας ευχαριστούν να καταναλώνουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να πιστεύουμε πως αυτός ο τρόπος ζωής μπορεί να κρατήσει για πάντα.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!